Yargıdaki rüşvet skandalı: Rüşvetçi hakim ve savcılar listesi verdi

Türkiye’de yargı sisteminde yaÅŸanan rüşvet iddiaları, her geçen gün yeni bir skandalla gündeme geliyor. Son olarak, Bakırköy Adliyesi’nde yaÅŸanan bir olay, yargıdaki rüşvet çarkı iddialarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Ä°ddialara göre, iÅŸ insanı Fehmi Öztürk, eski ortağı Fırat M.’den ÅŸikayetçi oldu. Büyükçekmece Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, bilirkiÅŸi Mehmet DoÄŸan’a bir rapor hazırlaması talimatını verdi. DoÄŸan, Fırat M. ile yaptığı görüşmelerin ardından Fehmi Öztürk’ü suçlu gösterecek ÅŸekilde sahte bilirkiÅŸi raporu hazırladı. Ardından DoÄŸan’ın Fehmi Öztürk’e giderek 25 bin TL rüşvet istediÄŸi öne sürüldü.

Fehmi Öztürk’ün ÅŸikâyeti üzerine DoÄŸan, suçüstü yakalandı ve tutuklandı. Ancak 52 gün sonra tahliye edildi. DoÄŸan’ın mahkemedeki itirafları ise ÅŸoke edici.

DoÄŸan, “52 gün cezaevinde kaldım. Tefeciden alıp hâlâ ödeyemediÄŸim 80 bin TL’yi verip tutuksuz yargılama kararı ile salındım. Yani benden rüşvet alanlar beni rüşvet suçu ile yargılıyor… Savcıya Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi heyetiyle paylaÅŸtığı 80 bin TL’nin verilmesinden sonra tutuksuz yargılanmam saÄŸlandı. Daha önce saÄŸlık sorunlarımı gerekçe göstererek tutuksuz yargılama taleplerim reddedilmiÅŸti” dedi.

BirGün’de Ä°smail Arı imzasıyla yayınlanan haber, yargıdaki rüşvet iddialarını yeniden gündeme getirdi, DoÄŸan, yargılama devam ederken 23 Mayıs 2022 tarihinde de “Rüşvetçi Bakırköy hakim ve savcıları” baÅŸlıklı bir liste verdi. Listede 53 hakim ve savcı yer alıyor. DoÄŸan, bu hakim ve savcıların rüşvet aldığını ve bazılarının da FETÖ ile baÄŸlantılı olduÄŸunu iddia etti.

Bu iddialara rağmen herhangi bir soruşturma başlatılmadı. Hatta Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve iki hakim üye davadan çekildi. Yeni mahkeme heyeti de yaklaşık beş yıla rağmen davayı sonuçlandırmadı.

Bu haber, Türkiye’deki yargı sisteminde yaÅŸanan rüşvet iddialarının ne kadar ciddi bir boyuta ulaÅŸtığını gösteriyor. Bu iddiaların araÅŸtırılması ve sorumluların yargılanması gerekiyor. Aksi takdirde, yargının güvenilirliÄŸi daha da zedelenecek.

NHY/ BrGün