TTB Başkanı Fincancı: Sağlıkta kriz giderek derinleşiyor, ya derhâl gerçekçi adımlar atın ya da istifa edin

Türk Tabipler BirliÄŸi BaÅŸkanı Åžebnem Korur Fincancı, Ankara’da saÄŸlık çalışanları tarafından gerçekleÅŸtirilen eylemde konuÅŸma yaparak saÄŸlıkta yaÅŸanan krizin derinleÅŸtiÄŸini belirtti. Ayrıca, SaÄŸlık Bakanlığı’nın ÅŸiddeti önlemesi veya istifa etmesi gerektiÄŸini ifade etti.

Fincancı, SaÄŸlıkta Dönüşüm Programı’nın sorunların kaynağı olduÄŸunu ve bu programın mesleÄŸin deÄŸersizleÅŸtirilmesi ve toplum saÄŸlığının göz ardı edilmesi gibi sorunlara yol açtığını söyledi. SaÄŸlıkta yaÅŸanan sorunların geçici çözümlerle ÅŸiddeti besleyen bir ÅŸekilde ele alındığını ifade etti.

SaÄŸlıkta ÅŸiddet yasasının deÄŸiÅŸtirilmeden kabul edilmesini isteyen Fincancı, saÄŸlık çalışanlarının güvenli çalışma ortamlarına ihtiyaç duyduÄŸunu ve mesleklerini hedef gösteren iletiÅŸim araçlarının denetlenmesini talep etti. Ayrıca, SaÄŸlıkta Dönüşüm Programı’nın terk edilmesini ve hekim-hasta iliÅŸkisindeki güvenin yeniden tesisini hedeflediklerini belirtti.

TTB BaÅŸkanı Fincancı’nın açıklamaları, saÄŸlık çalışanları tarafından gerçekleÅŸtirilen eylemde saÄŸlık sistemindeki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm taleplerini dile getirmek amacıyla yapılmıştır. SaÄŸlıkta ÅŸiddetin önlenmesi ve saÄŸlık sisteminde iyileÅŸtirmelerin yapılması, saÄŸlık çalışanları ve sivil toplum kuruluÅŸları tarafından önemli konular olarak vurgulanmaktadır.(DHA)