Sinan Ateş Davasında Verilen Cezalar

Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili davada, 12’si tutuklu olmak üzere 22 sanık yargılanmıştır. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen davada, tetikçi Eray Özyağcı, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca, motosiklet sürücüsü Vedat Balkaya ve cinayet mahallinde keşif yapan Suat Kurt da aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Özyağcı’ya ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Cinayeti planlayan ve azmettiren Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş da ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Cinayete yardım eden Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak ve Emre Yüksel ise 18’er yıl hapis cezası aldı. Mustafa Uzunlar 15 yıl hapis cezası alırken, Alper Atay ise ‘suçluyu kayırma’ suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak cezası ertelendi.

Diğer sanıklardan bazıları beraat etti, özellikle Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk ve Çağlar Zorlu’nun beraatine karar verildi. Sanık Mustafa Ensar Aykal’ın davası ise ayrılarak tutukluluğunun devamına hükmedildi. Aykal’ın telefon şifrelerinin incelenmesi için ABD’ye yazı yazılması süreci devam ediyor.

Davada çıkan bu kararlar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve davanın siyasi boyutları da tartışılmaya devam ediyor.