SavaÅŸ bahaneleri…

Trump’un yaptığı füze tehdidinden sonra, soÄŸuk savaÅŸ her an sıcak savaÅŸa dönüşebilir. Bu büyük bir tehlike…

Savaş kararı verildikten sonra bunun bahanesini üretmek ve yalancı şahitler bulmak zor değil.

Hiç kimseye zararı olmamış, kendi iç barışını ve yaÅŸamını iç savaşın yıkıcılığına raÄŸmen koruyabilmiÅŸ Afrin kantonunu yutmak için TC nasıl bahaneler ürettiyse ve müttefikleri de onu “anlayışla!” karşıladıysa; ABD de Suriye’de Rusya ile boy ölçüşmeye karar verdiyse bunun bahanesini illa ki bulur.

Duma’da gerçekten de kimyasal silah kullanıldı mı kullanılmadı mı; savaÅŸ niyeti ortaya konulduÄŸunda bunun pek bir önemi kalmıyor. Suriye savaşı boyunca iÅŸlenen diÄŸer tonlarca insanlık suçlarını ne yapacağız?

Irak iÅŸgali de “kimyasal silah” gereçesi üzerine kurulmuÅŸtu. SavaÅŸ olup bittikten, milyonlar ölüp bittikten sonra, kendileri “kimyasal silah bulamadıklarını” açıklamadılar mı?

Suriye’den çıkacağını söyleyen Trump, birkaç gün sonra Suriye’den artık hiç çıkamayacağı bir topyekün savaÅŸ düğmesine basabiliyor.

OrtadoÄŸu’daki savaÅŸ kışkırtıcılığı, maalesef “FELAKET” boyutlarına varmış durumda

Birinci Körfez savaşını insanların çoÄŸu TV’den maç izler gibi naklen izlemiÅŸlerdi. Irak ve Suriye’den gelen göç dalgası Avrupayı sarınca bazıları paylaÅŸmak zorunda kalacakları bedelleri görmeye baÅŸladılar mı bilinmez.

EÄŸer savaÅŸ Suriye’de olursa herkes buna razı gibi gjrünüyor. Hiçbir ÅŸeyden habersiz Suriyeli çocuÄŸun başına yaÄŸan bomba nasıl olsa kendi sokaklarına uÄŸramaz aymazlığı içindeler.

Hatta bazıları savaş tam tamlarını, sosyal medya üzerinden birbirlerine laf sokuşturma, haklı çıkma gayretlerine bir dayanak olarak sevinçle bile karşılayabiliyor. Ruh halleri hiç sağlıklı gözükmüyor.

En umutsuz ve tehlikeli olanı da son dünya savaşının yıkımlarını yaÅŸamış kuÅŸakların halen hayatta olduÄŸu olduÄŸu Avrupa’dan savaÅŸlara karşı duyarsızlığın artmış olması. Bu iÅŸin başını da Ä°ngiltere çekiyor; acaba nasıl olsa bu kez savaÅŸ bizim topraklarımız üzerinde olmuyor diye mi güveniyorlar?

Ne büyük aymazlık!

Elbette her zaman SAVAŞA, İŞGALLERE, ZULÜMLERE HAYIR demek; savaşların olmayacağı bir sistem için mücadele etmek gerekiyor.