Pakistan’ın güneydeki liman kenti Karaçi’de Ramazan dolayısıyla ücretsiz erzak dağıtım noktasında çıkan izdihamda aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu en az 11 kiÅŸi öldü.
Yerel basında 8 kadın ve 3 çocuğun öldüğü bildirilirken, olayda çok sayıda kişi de yaralandı.
Yetkililer, sanayi bölgesindeki bir fabrikanın önünde çıkan izdihamda, yüzlerce kişinin paniğe kapılıp yiyecek toplamak için birbirlerini ittiklerinde kadın ve çocukların öldüğünü söylüyor.
İzdiham başladığında bazı kadın ve çocukların açık bir kanalizasyona düştüğü, kanalizasyonun yanında bir duvarın da çökerek insanları yaraladığı ve öldürdüğü belirtildi.
Batı Karaçi’nin Baldia Kasabası mahallesinde kıdemli bir polis memuru olan Fida Janwari, izdihamın çocuklu muhtaç kadınların sadaka dağıtan bir fabrikaya akın etmesi sırasında meydana geldiÄŸini söyledi ve “Panik baÅŸladı ve insanlar koÅŸmaya baÅŸladı” dedi.
Janwari, bağış olayını polise bildirmedikleri için 3 kişinin tutuklandığını söyledi.
Pakistan, kendisini Uluslararası Para Fonu (IMF) ile kurtarma müzakerelerine zorlayan bir ödemeler dengesi kriziyle mücadele ederken, rupinin çökmesi ve temel gıda fiyatlarının yaklaşık yüzde 50 artmasıyla aylardır ekonomik çalkantılarla sarsıldı.
Ülkede geçen hafta, Ramazan ayının ilk gününde, un için çıkan izdihamda 1 kişi ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı.
noktahaberyorum@gmail.com
Latest posts by Nokta Haber Yorum
(see all)
Nokta Haber Yorum sitesinden daha fazla ÅŸey keÅŸfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.