Diyanetin Menüsünde, Bir Kuş Sütü Eksik

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın Elazığ Harput Dini Ä°htisas Merkezi’ndeki aday din görevlilerine yönelik yemek ihalesi, 13 milyon TL’lik bir maliyetle gündeme geldi. Kamu Ä°hale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, 210 günlük yemek hizmeti için düzenlenen ihaleyi AÅŸsa Grup Yemekçilik Åžirketi kazandı.

Bir Gün Gazetesi’nden Ä°smail Arı‘nın haberine göre, Diyanet’in hazırladığı ihale dosyasına göre, aday din görevlileri için hazırlanan yemek menüsü oldukça zengin ve et ağırlıklı.

Haftanın dört günü biftek, bonfile, et haşlama, et kızartma, rosto, tavuk, ciğer, kebap türleri, kuru köfte, İzmir köfte, kadınbudu köfte ve iskender kebap gibi et ağırlıklı yemekler ana yemek olarak sunulacak. Haftanın diğer üç gününde ise mevsime göre taze sebze yemekleri, kuru sebzelerle hazırlanan yemekler ve etli dolma gibi çeşitler yer alacak.

Dana eti, 1,5-2 yaş arası genç danalardan elde edilecek, tavuklar ise yeterli oranda et ve dolgunluk sağlamak üzere seçilecek. Yemeklerde kullanılacak kuru gıdalar, taze mahsul ve en iyi kaliteye sahip olacak.

Makarna ve böreklerde ise beyaz peynir ya da kaÅŸar peyniri kullanılacak. Bu detaylı ve zengin menü, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın aday din görevlileri için ne kadar geniÅŸ ve özel bir yemek listesi hazırladığını gösteriyor.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın lüks makam araçları ve büyük bütçesiyle sık sık gündem olduÄŸu düşünüldüğünde, bu ihale tartışma yaratacak bir geliÅŸme olarak deÄŸerlendiriliyor.