Tekirdağ’daki ‘tartışmalı’ okulda TÜGVA’nın yarışmasını reddeden eğitimciye ceza verildi!

Tekirdağ Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, son dönemde tartışmalı uygulamalarla gündeme geliyor. Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nda görev yapan bir öğretmen, Destekleme ve Yetiştirme Kurs Programı’ndan memnuniyetsizlik ve idarecilerin işlerini doğru yapmadığına dair ifadeler kullandığı için maaşında kesinti ve kınama cezası aldı.

Bu haberin ardından şikayetini dile getiren öğretmenin, başka bir ilçedeki okula sürgün edildiği öğrenildi. Aynı okulda görev yapan bir başka öğretmen ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) düzenlediği “Kitap Kurdu” adlı yarışmaya öğrencilerini katılmamasını reddetti.

Öğretmen, yarışmanın kitaplarında dini ve siyasi içerikler olduğunu belirterek katılmama kararı aldı. Bunun üzerine Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin kitapları okumadan ve internet araştırması yaparak karar verdiğini iddia ederek, kasıtlı olarak emir ve görevleri yerine getirmemek ve görevle ilgili resmi belgeleri korumamak gerekçesiyle ceza verdi.

Ayrıca, öğretmenin görev tanımı dışında işleri yapmayı reddetmesi üzerine kınama cezası da verildi. Okuldan bir başka öğretmen ise, öğrenci ve velilerin bulunduğu bir WhatsApp grubundan okul müdür yardımcılarını çıkardığı gerekçesiyle uyarı cezası aldı.

Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, bu uygulamalara karşı hukuk mücadelesi başlatacaklarını belirterek, “Bu cezalar hakkını arayan, Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarına sahip çıkan öğretmenleri sindirme çabasıdır. Sendikamız hiçbir üyesini yalnız bırakmayacak, bu uydurma cezalara boyun eğmeyecektir” dedi.