Metin Cihan, bir kamu kuruluÅŸunun daha Ä°srail ile ticaretini belgeledi

Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından Türkiye ile Ä°srail arasındaki ticaretin devam ettiÄŸini gösteren bir belge paylaÅŸtı. Paylaşımda, Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) baÄŸlı olan Eti Maden’in Ä°srail’e bor madeni gönderdiÄŸi belirtildi. Göndericinin %100 kamu kuruluÅŸu olan Eti Maden olduÄŸu, alıcının ise Ä°srail ordusuna da hizmet veren büyük bir kimyasal ÅŸirketi olan Fertilizers & Chemicals Ltd. olduÄŸu ifade edildi.

Belgede yer alan bilgilere göre, bor madeninin toz halinde borik asit formunda, 25 kg’lık paketler halinde toplam 21 ton olarak Ä°srail’e gönderildiÄŸi belirtildi. Sevkiyatın 23 Mart 2024 tarihinde Gemlik Limanı’ndan yapıldığı ve 29 Mart 2024 tarihinde AÅŸdod limanına, ardından 1 Nisan 2024 tarihinde de Hayfa limanına ulaÅŸtığı ve teslimatın gerçekleÅŸtirildiÄŸi bilgisi paylaşıldı.

Cihan, paylaşımında belgedeki tüm detayların doÄŸrulanabileceÄŸini ve hatta karekodu okutarak sevkiyatın teyit edilebileceÄŸini belirtti. Ayrıca, bu ticaretin devam etmesini eleÅŸtirerek, “Katliam tedarikçiliÄŸine ve Filistin’e dua Ä°srail’e gemi ikiyüzlülüğüne artık bir son verilmesi dileÄŸiyle” ifadesini kullandı.