DÄ°SK, 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda Kutlayacak

DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu, İşçi Bayramı’nı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını açıkladı.

DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı bu yıl Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını açıkladı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DÄ°SK), Genel BaÅŸkan Arzu ÇerkezoÄŸlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile üye işçilerin katılımıyla gerçekleÅŸtirilen açıklamada, 2024 1 Mayıs’ının Taksim Meydanı’nda kutlanacağı belirtildi. ÇerkezoÄŸlu, Anayasa Mahkemesi’nin meydanın işçilere yasaklanmasına iliÅŸkin verdiÄŸi ihlal kararını hatırlatarak, “Yüzümüzü Taksim’e dönüyoruz” dedi.

Açıklamada işçi ve emekçilerin mücadelesi, emeÄŸe saygının simgesinin Taksim Meydanı olduÄŸu vurgulanırken, ÇerkezoÄŸlu, “Taksim Meydanı 1977’den beri yüreÄŸimizdeki yaradır; yeniden yasaklandığı 2013’ten beri en büyük hasretimizdir… Bu yıl, 2024 1 Mayıs’ında yüzümüzü Taksim’e dönüyoruz.” ifadeleriyle duyuruyu pekiÅŸtirdi.

ÇerkezoÄŸlu’nun açıklamalarında işçi sınıfının talepleri ve hedefleri üzerinde duruldu. Yüksek enflasyon nedeniyle yoksullaÅŸan işçilerin, düşük ücretlerle mücadele ettiÄŸi, emeklilere verilen asgari ücretin yetersiz olduÄŸu ve vergi yükünün işçi ve emekçilerin sırtında olduÄŸu belirtildi. Bu baÄŸlamda, adalet, demokrasi ve hürriyet taleplerinin ön plana çıktığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, uluslararası alanda yürütülen “Demokrasi” kampanyasına DÄ°SK’in destek vereceÄŸi ve Taksim Meydanı’nın işçilere kapatılmasının antidemokratik uygulamaların simgesi haline geldiÄŸi ifade edildi. 1 Mayıs’ın demokrasi ve Taksim için mücadele zamanı olduÄŸu vurgulanarak, “1 Mayıs 2024’te ÅŸimdi demokrasi zamanı, ÅŸimdi Taksim zamanı diyoruz!” denildi.

ÇerkezoÄŸlu’nun açıklamalarında, Ä°stanbul’da 1 Mayıs sabahı Taksim’e yönelen işçilerin ve emekçilerin coÅŸkulu bir ÅŸekilde yürüyecekleri ve bu önemli günü çocuklarıyla birlikte kutlayacakları belirtildi.