TİP Milletvekili Ahmet Şık: Gökhan Zan iddialarının ardından detaylarıyla konuştu

Türkiye İşçi Partisi (TÄ°P) Ä°stanbul Milletvekili Ahmet Şık, partisinin desteklediÄŸi Hatay adayı Gökhan Zan’ın durumuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Şık, basına sızan ses kayıtları sonrasında TÄ°P’in desteÄŸini çektiÄŸi Zan hakkında yaÅŸananları ve geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi.

Şık, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, Gökhan Zan’ı adaylığı açıklanmadan iki gün önce tanıdığını ve sevdiÄŸini belirtti. 7 Mart’ta TÄ°P’in Antakya adayı Ecevit Alkan’ın Zan hakkında uyarıda bulunduÄŸunu aktaran Şık, yaÅŸananları ÅŸu ÅŸekilde özetledi:

“Gökhan Zan’dan para istendiÄŸi iddiasına ben inanmıyorum. O süreçte Zan, ‘EÄŸer benden şüpheleniyorsanız, adaylıktan çekilebilirim’ dedi. Ben ona inandım. ‘Kendinden şüphen var mı?’ diye sordum, ‘Hayır’ cevabını aldım. Ben de ‘Benim de yok’ dedim. Åžantaj ve tehdit suçlamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunabileceÄŸimizi belirttik, ancak Zan sadece haberleÅŸmenin gizliliÄŸini ihlal suçlamasıyla ilgilenmek istedi.”

Şık, daha sonra Lütfü SavaÅŸ’a yakın olduÄŸunu düşündüğü aracılar tarafından Zan’a ait olduÄŸu iddia edilen bir ses kaydıyla karşılaÅŸtığını ifade etti. Bu kaydı dinledikten sonra baÅŸlangıçta Zan’a ait olduÄŸuna inanmadığını söyleyen Şık, daha sonra kaydın gerçek olduÄŸunu kabul etti.

GeliÅŸmeleri parti yetkilileriyle paylaÅŸtığını ve Zan’ı Hatay’a çağırdığını belirten Şık, ertesi gün parti yetkilileriyle bir toplantı yaptıklarını ve kaydı Zan’ın reddettiÄŸini, deep fake olduÄŸunu iddia ettiÄŸini aktardı. Şık, “Ancak kaydın gerçek olduÄŸunu ve sadece kesilip biçildiÄŸini” söylediÄŸini ifade etti.

Ahmet Şık, Zan’ın spor yorumculuÄŸu yapmak istediÄŸini kabul ettiÄŸini ve bunun da onun hakkı olduÄŸunu düşündüğünü belirtti. Ancak Zan’ın siyasette nerede olduÄŸunu ve neyle mücadele ettiÄŸini anlamadığını ifade ederek, bu duruma ÅŸaşırdığını dile getirdi.

Son olarak, Şık, adli bilişim ve siber güvenlik uzmanından kayıtlarla ilgili bir rapor talep ettiklerini ve 27 sayfalık raporda kayıtların doğruluğunun belirtildiğini açıkladı.

NHY/ BirGün