Fernas İşçileri Ankara’da: Sesimizi Duyurana Kadar Dönmeyeceğiz

Ankara’da, Fernas Madencilik’te işten çıkarılan işçiler, 22 gündür sürdürdükleri eylemi Meclis önünde daha da ileri taşıma kararı aldılar. Bu eylem, bağımsız maden işçileri sendikası (Bağımsız Maden İş) üyesi olan işçilerin haklarını arama mücadelelerinin bir parçasıdır. İşçiler, seslerini duyurmak için Ankara’dan geri dönmeyeceklerini açıkça belirttiler.

İşçiler, öncelikle Çalışma Bakanlığı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Daha sonra, Meclis önünde nöbet tutma girişimleri ise polis müdahalesi ile engellendi. Yüksel Caddesi üzerinden madenci anıtı önüne yürüyen işçiler, burada yaptıkları açıklamada, “Patron vekil anayasayı ayaklar altına alıyorsa bize kim eşit yurttaşlık yalanını satabilir?” şeklinde talep ve beklentilerini dile getirdiler.

Bağımsız Maden İşçileri ve diğer sendikaların organizasyonunda gerçekleştirilen eylemde direnişin kararlılığı dikkat çekti. İşçiler, toplumsal destek alarak mücadelelerine devam edeceklerini vurguladılar. Erdinc Demirtaş, “Eylemlerimizi gerçekleştirene kadar Ankara’dan Soma’ya dönmeyeceğiz,” diyerek meclis üyelerine çağrıda bulundu. Aynı zamanda, patron Ferhat Nasıroğlu’nun AKP milletvekili olması, işçilerin karşılaştıkları güçlüklerin önemini artırdı. Önümüzdeki günlerde de taleplerinin arkasında duracaklarını belirttiler.