Elon Musk Dünyanın İlk Trilyoneri Olma Yolunda

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Tesla, SpaceX ve X gibi öncü şirketlerin CEO’su olarak biliniyor. Son yapılan analizlere göre, Musk, 2027 yılına kadar dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda ilerliyor. Servetinin yıllık ortalama %110 oranında arttığı belirtiliyor.

Informa Connect Academy’nin yayınladığı rapora göre, Elon Musk’ın ardından Hindistanlı iş insanı Gautam Adani’nin 2028 yılında trilyoner olacağı öngörülüyor. Ayrıca, teknoloji firması Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang ve Endonezyalı enerji patronu Prajogo Pangestu’nin de aynı dönemde bu kulübe katılma ihtimali bulunuyor.

Diğer Öne Çıkan İsimler

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton’un patronu Bernard Arnault, Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg ile birlikte 2030 yılında trilyoner olma yolunda. Guardian’ın haberine göre, şu anda birçok şirket 1 trilyon doların üzerinde bir değerlemeye sahip. Özellikle Nvidia, Mayıs 2023’te bu kulübe katıldı ve kısa süre sonra 3 trilyon dolar değerine ulaşarak, Microsoft ve Apple’ın önüne geçti.

CNBC’nin belirttiğine göre, dünyanın ilk trilyoneri kim olacağıyla ilgili spekülasyonlar, 1916’da Standard Oil kurucusu John D. Rockefeller’ın dünyanın ilk milyarderi olarak taçlandırılmasından bu yana kamuoyunun ilgisini çekiyor. Ancak, bu muazzam servet birikimi bazı akademisyenler tarafından “sosyal bir hastalık” olarak görülüyor.

Zenginliğin dağılımına karşı eleştiriler de mevcut. İnsanlığın en zengin %1’lik kesimi, süregelen iklim krizinin başlıca nedenlerinden biri olan karbon salınımını, en yoksul %66’lık kesimden daha fazla gerçekleştiriyor. Bu durum, ekonomik eşitsizliklerin çevresel etkilerini daha da artırıyor.