İstanbul’da ‘Katliama Hayır’ Mitingi: Yasayı Geri Çek

İstanbul’da, sokak hayvanlarının toplatılarak barınaklara gönderilmesinin ve katledilmesinin önünü açan yasal düzenlemeye karşı tepkiler devam ediyor. ‘Katliam yasası’ olarak bilinen bu düzenleme ilk gündeme geldiğinden beri birçok kentte eylemler düzenlendi. Bugün ise binlerce kişinin katılımıyla ‘Katliam Yasasına Hayır’ mitingi gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden binlerce kişi, İstanbul’daki Yenikapı Marmaray Durağı’nda toplandı. “Yasayı geri çek” sloganları eşliğinde kortejler halinde miting alanına yürüyen kitle, üzerinde “Bu dünya hepimizin, katliama dur de”, “Sokakları değil, içinizdeki kötülükleri temizleyin”, “Kısırlaştır, aşılat, yaşat” gibi sloganlar bulunan afişler taşıdı. “AKP yasayı al başına çal”, “Susma haykır katliama hayır” şeklinde sloganlar atan yaşam hakkı savunucuları, yasayı geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

Sanatçılardan ve Siyasi Temsilcilerden Destek

Mitinge katılan sanatçılardan biri olan Ceylan Ertem, insanın hayvanlara olan kötü muamelesini sert bir şekilde eleştirdi. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi sözcüsü Bahtiyar Güner de yasanın tamamen iptal edilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, siyasi parti temsilcileri ve diğer sanatçılar, “hak, hukuk, adalet” sloganları atarak hükümete yasayı geri çekme çağrısında bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, mitingde yaptığı konuşma sırasında, kalabalığın tepkisiyle karşılaştı. Çelik’in, “CHP’li hiçbir belediye ‘katliam yasasını’ uygulamayacak” sözleri kesildi ve “Yalan söylüyorsunuz” ifadeleriyle protesto edildi. Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu konuda çalıştığını belirttiğinde ise “İmamoğlu nerede” sloganları yükseldi.

Ajda Pekkan, Hande Yener, Sertap Erener ve Seren Serengil gibi ünlü isimler, sokak hayvanlarının korunması gerektiği mesajını verdi. Seren Serengil, hayvan katillerine karşı sert ifadelerde bulunarak yasaya karşı duruşunu belirtti. Miting ilerleyen saatlerde sanatçılar tarafından kısa konserler ile devam etti.