Muhalefetten TTB’ye destek ziyareti: ‘Mücadeleyi ortaklaştırma zamanı’

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınmasına karşı TTB’yi ziyaret eden muhalefet partileri ve meslek örgütleri ‘mücadeleyi ortaklaştırmanın’ gerekliliğini vurguladı. Bu ziyaret, TTB’nin yargı yoluyla susturulmaya çalışılan bir meslek örgütü olmadığını, aynı zamanda toplumun sağlık hakkını savunan bir demokratik kitle örgütü olduğunu gösterdi.

TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle görülen davada, üyelerin görevden alınmasına karar verilmişti. Bu karar, TTB’nin pandemi sürecinde hükümetin yanlış politikalarını eleştirdiği ve bilimsel verileri paylaştığı için siyasi iktidar tarafından hedef alındığının bir kanıtıydı.

Karar üzerine TTB’nin seçili kurullarının üyeleri, tabip odalarının yönetici ve üyeleri ile hekim ve hak örgütlerinin, emek-meslek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekilleri dayanışmak amacıyla TTB’de bir araya geldi.

TTB’nin aktardığına göre dayanışma ziyaretine gelenler arasında CHP, HEDEP ve TİP milletvekilleri ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkevleri, Sol Parti yönetici ve üyeleri yer aldı.

TTB’ye gelen kurumların temsilcileri kısa sözler aldı. Yapılan konuşmalarda yargı yoluyla yapılan saldırıların sadece TTB’ye değil, topyekun toplumsal muhalefete yönelik olduğu vurgulandı.

Konuşmalarda bugün gösterilen dayanışmanın, ortak bir mücadele çizgisine dönüştürülmesi gerektiğinin altı çizildi. Bu mücadelede TTB’nin yanında olacaklarını belirten kurumlar, TTB’nin haklı taleplerini desteklediklerini ifade ettiler.

TTB ise yaptığı açıklamada, dayanışma ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TTB, “Bu ziyaret bizlere güç vermiştir. Bizler de bu güçle mesleğimizin onurunu, toplumun sağlık hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bize yapılan saldırılara karşı direneceğiz. Bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

NHY/ BirGün, Diken