MHP’nin ‘Özel Kalem Müdürü’ değil dediği Emre Yüksel Ülkü Ocakları yöneticisi çıktı

MHP, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel’le ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Yüksel’in MHP’li Semih Yalçın’ın Özel Kalem Müdürü olduğu yönünde öne sürülen iddialar yalanlandı. Ancak Emre Yüksel’in Ülkü Ocakları’nda Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bugün 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel de yer aldı. Yüksel’in, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Özel Kalem Müdür olduğu da öne sürüldü.

MHP, Yüksel hakkında öne sürülen iddiaları yalanladı. Açıklamada, “MHP Genel Başkan Yardımcısının Özel Kalem’i Emre Yüksel gözaltına alındı. başlığıyla yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Sosyal Medya paylaşımları ele verdi

MHP, ‘Özel Kalem’ iddialarını reddederken, Emre Yüksel’in sosyal medya profilinde ‘Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısıı’ ifadesinin yer aldığı görüldü. Öte yandan Yüksel’in Mersin Ülkü Ocakları’nı da bu unvanla ziyaret ettiği öğrenildi. MHP’nin ‘böyle bir çalışanımız yoktur” dediği Yüksel’in, Ülkü Ocakları’nın çok sayıda il ve ilçe teşkilatını ziyaret ettiği görüldü.

Hesaplarını kapattı

Öte yandan Yüksel, gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesaplarını kapattı. Emre Yüksel’in ismi aratıldığında, Instagram ve Twitter hesaplarını kapatmasına rağmen ‘Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı’ ibaresinin henüz silinmediği görüldü.

MHP’li Yalçın parti adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

25 Ocak 2023 tarihinde sosyal medya ve bazı haber sitelerinde, “MHP Genel Başkan Yardımcısının Özel Kalem’i Emre Yüksel gözaltına alındı.” başlığıyla yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcılarının Özel Kalem kadrosu olmadığı gibi Genel Merkezde veya TBMM MHP Grubunda herhangi bir sıfatla Emre YÜKSEL isimli bir çalışanımız bulunmamaktadır. Geçmişte de böyle bir çalışanımız olmamıştır. Bu husus Devletin SGK kayıtlarından da açıkça anlaşılabilir. Haberler tamamıyla gerçek dışı olup kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.