Mahkeme, RTÜK’ün Ayşenur Arslan cezasına ‘dur’ dedi

Ankara 10. İdare Mahkemesi, Halk Tv’de yayınlanan Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına verdiği yayın yasağı cezasını “geçici olarak” durdurdu

RTÜK Üst Yayın Kurulu’nun, Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına verdiği 5 kez program durdurma cezası mahkemeden döndü.

Ankara 10. İdare Mahkemesi, RTÜK’ün HALK TV programcısı Ayşenur Arslan’a verdiği yayın yasağını, “geçici olarak” durdurdu.

RTÜK’ün kararı HALK TV’ye tebliğ etmeden, kanalın savunmasını almadan uygulamaya başlaması ve programı durdurmasının hukuki olmadığına hükmeden mahkeme, yasak kararı için tebliğin ve savunmanın alınmasının zorunlu olduğuna hükmetti.

Böylece, Ayşenur Arslan’a verilen cezanın uygulanabilmesi ve yasal itiraz sürecinin işlemesi için kararın kanal yönetimine yazılı olarak iletilmesi ve kanalın savunmasının alınması beklenecek.

RTÜK on gün içinde itiraz hakkını kullansa bile, Ayşenur Arslan bu süreçte programını yapabilecek.

Bilindiği üzere, beş yayınlık yasağın ilki dün uygulanmış, program saatinde ceza olarak belgesel yayımlanmıştı.

Ayşenur Arslan bugün saat 11.00’de programında Şirin Payzın’ı konuk edeceğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz ay sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklama yapan CHP RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına 5 kez program durdurma cezası verildiğini açıklamıştı.

Karara tepki gösteren Taşçı, “RTÜK artık tam anlamıyla iktidarın sopası olduğunu ispatladı. Bugünkü Üst Kurul toplantısında, Sarayın işaretiyle; zorlama raporlarla, eleştirel yayın yapan (muhalif) tüm televizyonlara en ağır cezalar verildi. Halktv’deki Medya Mahallesi, 5 kez program durdurma cezası aldı” ifadelerini kullanmıştı.