Kılıçdaroğlu: “Toplum, demokrasi ve özgürlükler konusunda, bedel ödeyen insanları asla unutmaz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Toplum; demokrasi konusunda, özgürlükler konusunda, bedel ödeyen insanları asla unutmaz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkum olan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Can Atalay’ın aileleri ile avukatlarıyla bir araya geldi.

Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’teki buluşmaya; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile 10 CHP milletvekili katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, demokrasinin öneminin bu tür olaylarda daha iyi hissedildiğini ve o uğurda mücadele verilmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Elbette ki bu mücadelede insanlar bedel öderler. Şu anda içeride olan arkadaşlarımız, bu bedeli ödeyenlerdir. Dolayısıyla toplum; demokrasi konusunda, özgürlükler konusunda, bedel ödeyen bu insanları asla unutmaz. Onlar, tarihteki yerlerini alırlar. Bizim temel hedefimiz şu: Bedel ödemeyenler olarak -biz dolaylı bedel ödüyoruz, onlar doğrudan bedel ödüyorlar- bizim amacımız, bizim görevimiz de bedel ödeyenlerin yanında durmak, onların bir anlamda içinde bulunduğumuz ortam neresi olursa olsun onların sözcülüğünü yapmak bir anlamda.”

“Sıradan bir olay değil”

Yapılan haksızlığın sadece yurt içinde değil, yurt dışında da yankı bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Yaşadığımız olay, aslında sıradan bir olay değil. Bir ülkenin entelektüel düzeyi yüksek, olayları sağlıklı sorgulayabilen, haksızlıklar karşısında sesini rahatlıkla ifade edebilen, düşüncesini ifade edebilen arkadaşlar bunlar. Sıradan insanlar değil. Dolayısıyla bunların tutuklanmaları, hapse atılmaları da sıradan bir olay değil. Çok sayıda örneği var bunun tarihte. Bütün mesele, bunların tekerrür etmemesiydi. Ama maalesef darbe dönemlerinde ben bunu çok gördüm. Ben, 12 Mart’ı da gördüm, 12 Eylül’ü de gördüm, bu dönemi de gördüm. Dolayısıyla yaşadığımız olaylar ve dramlar, bundan sonra keşke hiç yaşanmasa. Ve bizler hangi görüşte, düşüncede olursak olalım, en az azından düşüncelerimizi birbirimize saygıyla anlatabileceğimiz bir atmosferi yakalayalım.”

“Dayanışacağız”

Kılıçdaroğlu, bu konuda mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Umutsuzluğa kapılmak var mı? Asla kapılmak yok. Mücadeleyi sonuna kadar götürmek zorundayız. Bu tabii bir anlamda dayanışma kültürü de demek. Karşılıklı dayanışacağız. Birimiz acı çekerken, diğerimiz sevinç çığlıkları atmayacağız. Beraber düşüneceğiz. Acıları nasıl yok edebiliriz, hafifletebiliriz bunun bir anlamda yolunu, yöntemini, yordamını bulmak zorundayız” dedi.

Siyaset kurumunun “çok sıkıntılı bir alan olduğunu” ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hep birlikte mücadele ettiğimiz zaman, gücümüzün ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Çünkü haklı olduğunuz zaman, çok güçlüsünüz” diye konuştu.

“Umudu büyütmeye devam”

Kılıçdaroğlu’nun, “Yakında içeri girecek olan Canan Başkan’a sözü verelim” esprisinin ardından konuşan Canan Kaftancıoğlu ise “Mağdur kontenjanından ailelerin sözcüsü olarak söz almış olayım” diye karşılık verdi.

Kaftancıoğlu, “Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da dayanışmaya, umudu birlikte büyütmeye ve örgütlenmeye, örgütlülüğe devam diyorum. Sizlere de bugün katılımınızdan ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler süreci, Genel Başkanımızın yakın takibi talimatlarıyla, vekillerimizle birlikte bütün partimiz yürütmeye çalışıyoruz” dedi.

“Hiç kuşkunuz olmasın”

Ekrem İmamoğlu ise “hukuksuzluğa uğrayan kim arsa onun yanında olduklarını” söyledi. İmamoğlu, “Umuyorum siyasi olan bu kararın, bu karar verici bir avuç insanın iktidar sürelerinin bitmesiyle beraber sona ermesini hep birlikte sağlarız. Bu konuda en büyük mücadeleyi vermesi gereken mevkilerde bulunuyoruz. Bu manada elimizden geleni yapacağımızdan hem sizlerin hiçbir kuşkusu olmasın hem de şu an hukuksuz yere hapiste bulunan dostlarımızın hiçbir kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu ve İmamoğlu’na süreç içinde gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkürlerini ileten aileler, duygularını, “Onların iyi olmalarını sağlayan şey, dışarıda kendilerine gösterilen dayanışma ve destek. Bunu göstermeye devam edin” sözleriyle dile getirdi.