KılıçdaroÄŸlu-HDP görüşmesi: ‘Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM’dir’

Millet Ä°ttifakı cumhurbaÅŸkanı adayı Kemal KılıçdaroÄŸlu ile HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın görüşmesi sona erdi. TBMM’de gerçekleÅŸen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ve Eş Genel Başkanlar grup yönetim toplantı salonunda basın toplantısı düzenliyor.

Kılıçdaroğlu: Her koşulda demokrasiyi savunmalıyız

Burada konuÅŸan KılıçdaroÄŸlu’nun açıklamasından satır baÅŸları şöyle:

“Toplantıda yerel yönetimler üzerinde duruldu. Kayyım uygulamasının doÄŸru olmadığını ilettik. Her koÅŸulda demokrasiyi savunmalıyız.”

“Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı. Siyaset kavga alanı olmamalı. kucaklaÅŸmak, beraber konuÅŸmak varken neden kavga ediyoruz. Birilikten yanayız.”

“21. yüzyılda hala parti nasıl kapatılır? Parti kapatmanın zorlaÅŸtırılması gerekiyor.”

“Kadına yönelik ÅŸiddetin mutlaka son bulması lazım.”

“Siyasal iktidarın kendi adamlarını getirmesi ve yargının bir sopa olarak kullanılmasını kabul etmiyoru. Biz yargıçlardan kendi vicdanlarının sesini dinlemesini istiyoruz.”

“Deprem bölgesi ile ilgili özel bir programın yapılması ve acil bir onarım ortaya konması ÅŸart.”

“Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM’dir. Biz, milletin saÄŸduyusu ile parlamentoya gönderdiÄŸi temsilciler ile tüm sorunların çözüleceÄŸine inanıyoruz.”

“KonuÅŸma metninin içerisinde Kürtçe bir kelime geçtiÄŸi zaman ‘bilinmeyen bir dil’ deniyor. Binlerce yıldır konuÅŸulan bir dil nasıl bilinmeyen dil oluyor. Devlet olarak çifte standart kuramazsınız.”

KılıçdaroÄŸlu’nın ardından Pervin Buldan konuÅŸtu:

“Türkiye’nin en temel sorunlarını konuÅŸtuk. Sayın BaÅŸkan’a partimiz adına teÅŸekkür ederiz. Kürt sorununun parlamento çatısı altından çözülmesi gerektiÄŸini düşündük. Bu nedenle sayın BaÅŸkan’ı Meclis’te kabul etmek istediÄŸimizi kendisine ilettik.”

Mithat Sancar da şunları söyledi:

“Yapıcı bir görüşme gerçekleÅŸtirdik. Türkiye’nin yeni bir ihtiyacı var. Bu görüşmenin içeriÄŸini kurullarımıza taşıyacağız. Bir iki gün içinde basına açıklayacağız.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen görüşmede Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı; HDP Eş Genel Başkanlarına Parti Sözcüsü Ebru Günay ve Grup Saruhan Oluç eşlik etti.