KılıçdaroÄŸlu, ErdoÄŸan’ın savunduÄŸu sahte videoya tepki gösterdi: “Montajcı sahtekar”

CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın canlı yayında KılıçdaroÄŸlu’nu hedef alan sahte bir videoyu savunmasına tepki gösterdi. KılıçdaroÄŸlu, bir paylaşım yaparak “Montajcı sahtekar” ifadesini kullandı.

KılıçdaroÄŸlu, ErdoÄŸan’ın söz konusu videosunun yer aldığı bir haberi sosyal medya hesabından paylaÅŸarak tepkisini dile getirdi. Bu paylaşım, binlerce kiÅŸi tarafından desteklenirken, ErdoÄŸan’ın sahte videoları da eleÅŸtirildi. Bazı kullanıcılar, ErdoÄŸan’ın mitinglerde izlettiÄŸi diÄŸer sahte videoları hatırlatarak tepkilerini dile getirdi.

ErdoÄŸan’ın sahte videolarının kaynağı henüz belirsizliÄŸini koruyor. Ancak KılıçdaroÄŸlu daha önce Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı BaÅŸkanı Fahrettin Altun ve ekibini “Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aÅŸar çocuklar” ÅŸeklinde uyarmıştı. Ayrıca, nükleer fizikçi Prof. Dr. Åžener Üşümezsoy da videoların montaj olduÄŸunu kanıtlamış ve ses analiziyle PKK liderlerinin videolardaki seslerin aslında baÅŸka kiÅŸilere ait olduÄŸunu ortaya çıkarmıştı.

ErdoÄŸan, savunduÄŸu sahte videolardan geri adım atmadı. Son olarak yaptığı bir konuÅŸmada, “KılıçdaroÄŸlu’nun Kandil’deki video çekimleri var; ama montaj, ama ÅŸu, ama bu” ÅŸeklinde kendini haklı çıkarmaya çalıştı.

KılıçdaroÄŸlu ise ErdoÄŸan’ın bu tutumuna sakin bir ÅŸekilde yanıt verdi. Seçim kampanyasına devam eden CHP lideri, “Bu seçimde iki aday deÄŸil, iki anlayış yarışacak. Bir tarafta yalanlarla beslenen bir anlayış, diÄŸer tarafta gerçeklerle yüzleÅŸen bir anlayış var” ifadelerini kullandı.