Kar yaÄŸmur fırtına Ä°stanbul’da uçak seferlerini aksattı

Ä°stanbul’da sabah saatlerinde baÅŸlayan yaÄŸmur ve kar yağışı, zaman zaman sert esen rüzgarla birlikte uçak seferlerini aksattı. Ä°stanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında bazı seferler iptal edildi, bazı seferlerde gecikmeler yaÅŸandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından kent genelinde dün gün boyu etkili olan yağış, bugün sabahın erken saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Bu olumsuz hava koÅŸullarından etkilenen bölgeler arasında kentin iki büyük havalimanının bulunduÄŸu noktalarda oldu. Özellikle sert kuzey rüzgarlarına maruz kalan bölgede yer alan Ä°stanbul Havalimanı, olumsuz hava koÅŸullarının yaÅŸandığı önemli ulaşım noktalarından biri oldu.

Bu havalimanına iniÅŸ ve kalkış yapan uçaklar fırtına nedeniyle zor anlar yaÅŸadı. Ä°stanbul Havalimanı apron ve pistlerde biriken yaÄŸmur suları nedeniyle uçak iniÅŸ kalkışlarında kısa süreli de olsa gecikmeler görüldü. YaÄŸmur ve fırtına, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da ulaşımı zaman zaman aksattı. Bu havalimanında iniÅŸ ve kalkışların tek pistten yapılması nedeniyle, yoÄŸun olan iniÅŸ ve kalkış trafiÄŸi rüzgar ve yağışın etkisiyle biraz daha zorlaÅŸtı.

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve çevresindeki hava koşulları nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından bugün gerçekleştirmeyi planladığı 105 seferini iptal etti. THY, iptal edilen seferlerin listesini internet sitesinde yayınladı. THY, yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, internet sitesi ve çağrı merkezinden takip etmelerini istedi.

Pegasus Hava Yolları da olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı sefer sayısının azaltıldığını ve hafta sonu 82 seferin iptal edildiğini duyurdu. Pegasus, iptal edilen seferlerin listesini internet sitesinde yayınladı. Pegasus, yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, internet sitesi ve çağrı merkezinden takip etmelerini istedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ) da yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolu şirketlerinin internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi bilgisini paylaştı.

Ä°stanbul’da yaÅŸanan olumsuz hava koÅŸulları, uçak seferlerini etkiledi. Ä°ki büyük havalimanında bazı seferler iptal edildi, bazı seferlerde gecikmeler yaÅŸandı. Yolcuların maÄŸduriyet yaÅŸamaması için, uçuÅŸları ile ilgili son durumu, havayolu ÅŸirketlerinin internet siteleri ve çaÄŸrı merkezlerinden takip etmeleri gerekiyor.