Ä°zmir’de 941 öğretmen istekleri dışında baÅŸka okullara gönderildi

Ä°zmir Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü, 5 Aralık tarihinde il genelinde 941 öğretmeni istekleri dışında resen bulundukları okullardan baÅŸka okullara atadı. Bu atamaların 102’si Buca ilçesinde yapıldı.

Ä°zmir’de 30 Ekim 2021’de yaÅŸanan depremde yıkılan veya boÅŸaltılan 12 okuldaki öğretmenler, deprem sonrası ilçenin farklı okullarına yönlendirilmiÅŸti. Bu öğretmenler, yeni okullarında görev yapmaya baÅŸladıktan sonra ÅŸimdi ise norm fazlası olduÄŸu gerekçesiyle istekleri dışında baÅŸka okullara gönderildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilerin ve öğretmenlerin ilçenin dört bir yanına dağıtıldığını, okulların üçe dörde bölündüğünü ve başka okulların binalarında derslere devam edildiğini söyledi.

Candemir, “Öğrenciler maÄŸdur, veliler maÄŸdur, öğretmenler maÄŸdur durumdadır. Bu maÄŸduriyetler zaten çalışma hayatını zorlaÅŸtırırken, Ä°zmir Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü, öğretmenleri bir kez daha maÄŸdur etmiÅŸtir. Yıkılan okul binaları ilçe milli eÄŸitimin planları doÄŸrultusunda 1 yıl içinde bitirileceÄŸi belirtildiÄŸi halde, bu okulların öğretmenleri norm fazlası durumuna düşürülüp, resen atamaları yapılmıştır.” dedi.

1 yıl içinde çoğu tekrar kendi binalarına dönecek olan bu okulların, tekrar öğretmen ihtiyaçları oluşacağını belirten Candemir, şunları söyledi:

“Ama bina yıkılırken okulun öğretmeni olan onlarca öğretmen, yeni bina yapıldığında okulun öğretmeni olamayacaklar. Yeni binalarına dönen okullarda oluÅŸacak öğretmen ihtiyacı nedeniyle (bir yıl önce norm fazlası gösterilip resen baÅŸka okullara gönderilen öğretmenlerin yerine) yeni öğretmenler atanacaktır.

Yıkılan okullarda görev yapan öğretmenlerimizin maÄŸduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. Okulları yıkılıp yeniden yapılacak olan okul öğretmenlerinin norm fazlası gösterilmesine son verilmelidir. BaÅŸta bu okul öğretmenleri olmak üzere 102’si Buca’da Ä°zmir’de 941 resen atama kararının gözden geçirilmesini ve geri alınmasını talep ediyoruz.”