HDP: Cumhur İttifakı, Tutuklu Üyelerimizi Kullanarak Kirli Propaganda Yapıyor, Hesap Verecek

HDP: Tutsak arkadaşlarımız üzerinden kirli propaganda yapan Cumhur İttifakı hesap verecek

HDP olarak, 28 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı’nın bize ve Millet İttifakı’na yönelik yürüttüğü karalama kampanyasını kınıyoruz. Partimizin eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, 2016 yılından beri tutuklu bulunuyorlar. Bu süre zarfında birçok haksız ve hukuksuz dava açıldı, ağır cezalar verildi.

Ancak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi (AYM), Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması gerektiğine karar verdi. Yüksekdağ’ın da milletvekilliği hukuksuz bir şekilde düşürüldü. Bu arkadaşlarımız, demokratik siyaset yapmanın bedelini ödüyorlar. Ancak hiçbir baskı ve tehdit, onların iradelerini kıramaz.

Cumhur İttifakı’nın tutsak arkadaşlarımız üzerinden yaptığı kirli propaganda, aslında kendi suçlarını örtmeye çalışmasından başka bir şey değildir. Bu suçlar, er ya da geç ortaya çıkacak ve hesabı sorulacaktır.

Biz HDP olarak, halkların kardeşliği ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımızın da bu oyunlara gelmeyeceğine inanıyoruz.