Haber-Sen: “Karanlığa teslim olmayacağız”

Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ye sürgün edilmesini protesto eden KESK Haber-sen üyeleri pek çok ilde basın açıklaması düzenledi.

Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, PTT’yi eleştirdiği gerekçesiyle Zonguldak’tan Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesine sürgün edildi. Hem uygulama hem de Şanlıurfa’nın sürgün bölgesi olması tepkiyi beraberinde getirdi. Durumu ilişkin pek çok ilde Haber-Sen konuya tepki gösteren basın açıklamaları düzenledi.

ANKARA: SÜRGÜNLER BİZİ YILDIRAMAZ

Anakara’da PTT’nin Ulus’ta bulunan genel merkezi önünde yapılan açıklamaya izin verilmedi. Ardından Haber-Sen Genel Merkezi önünde yapılan açıklamada, “Karanlığa teslim olmayacağız. Baskılar, sürgünler bizi yıldıramaz” pankartı açıldı.

İSTANBUL: “BARDAK DOLDU TAŞİYOR”

İstanbul’da Sirkeci Postanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını 5 Nolu Haber-sen şube başkanı Özlem Berkit okudu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Pandemi sürecinin başından beri PTT emekçisi canla başla çalışmaya devam etti, devam ediyor ve edecek! Peki, biz bu zorlu süreçte ne istedik? Hem kendi sağlığımızı hem de vatandaşların sağlığını korumak için; maske ve dezenfektan istedik! İşyerlerinin ve araçların, düzenli aralıklarla dezenfekte edilmesini istedik! Çalışma alanlarının, sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenmesini istedik! Ve tüm dağıtım süreçlerinin, riski en aza indirecek biçimde, yeniden tasarlanmasını istedik!  HABER-SEN ilk andan itibaren ısrarla resmi yazılarla PTT Genel Müdürlüğünü bilgilendirdi. Pandemi nedeniyle ortaya çıkabilecek tehlikeler hakkında uyarmaya çalıştı. Ancak Genel Müdürlük uyarıları dikkate almadı ve gerekli adımları atmadı.”

“AMA ARTIK YETER ÇÜNKÜ BİZ ÖLÜYORUZ”

“PTT yönetimi ve müdürlükler, idari izin ve raporları adil biçimde uygulamadı. Dönüşümlü çalışmaya geçilmedi. Filasyon ve karantina süreçleri işletilmedi. Biz kadro ve güvence dedikçe, kadroya geçirilmeleri gereken 40 Taşeron işçi arkadaşlarımız sendikalı oldukları için haksız ve hukuksuz bir biçimde işten çıkarılıyor. Biz sayımız azalıyor, personel eksikliği var dedikçe, 60 yaş üstü ve kronik raporlu emekçiler işe çağrıldı. Ama artık yeter! çünkü biz ölüyoruz…”

“HABER-SEN’İ SUSTURMA ÇABASI İÇİNDE”

“PTT yönetimi şimdi de gerçekleri dile getiren Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim DAMATOĞLU’nu Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ye sürgün ederek yasalara aykırı ve hukuksuz bir işleme daha imza attı. Sendika yöneticisinin görev yerinin değiştirilmesinin yasalara aykırı olduğunu çok iyi bilen PTT yönetimi, Genel Sekreterimizi sürgün ederek Haber-Sen’i susturma çabası içine girmiştir.”

“ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINDAN ANKARA’YA YÜRÜYECEĞİZ”

“Bir kez daha tekrar ediyoruz: Bardak doldu taşıyor

Genel Sekreterimiz İbrahim DAMATOĞLU’ nun sürgünü geri alınana kadar eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir. Sadece basın açıklamaları yapmayacağız, ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya yürüyerek bu haksızlığı protesto edeceğiz.

PTT Yönetimine sesleniyoruz…
Sendikal faaliyeti ağır bir biçimde yaralayacak haksız ve hukuksuz kararınızdan vazgeçin…
Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim DAMATOĞLU’nun Sürgününü Durdurun..
Sendikamız üzerindeki baskılarınıza son verin…
YAŞASIN KESK, YAŞASIN HABER-SEN!…
SÜRGÜNLER BİZİ YILDIRAMAZ!…
HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!…”