Eğitim Sen: Öğretmenler sürgün ediliyor!

Buca’da norm fazlası olduÄŸu gerekçesiyle üç sözleÅŸmeli öğretmenin il dışına atılması, EÄŸitim Sen Ä°zmir 5’Nolu Åžube BaÅŸkanı SavaÅŸ Candemir tarafından sert bir ÅŸekilde eleÅŸtirildi.

Candemir, öğretmenlere yapılan yazılı tebligatta, iki saat içinde il seçmeleri veya görevlerine son verileceÄŸi tehdidinin kabul edilemez olduÄŸunu söyledi. Candemir, “Bu uygulama en hafif tabirle sürgündür. Öğretmenlerin haklarını savunmak için suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Ä°zmir Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü, norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesi ve tebliÄŸ iÅŸlemleri kapsamında, Ä°zmir’de bini yakın öğretmenin yeri deÄŸiÅŸtirdi. Bu atamalar nedeniyle öğretmenlerin maÄŸdur olduÄŸunu belirten EÄŸitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EÄŸitim Sen) Ä°zmir 5’Nolu Åžube BaÅŸkanı SavaÅŸ Candemir, üç öğretmenin de il dışına tayin edilmek istendiÄŸini ifade etti. Candemir, yaptığı yazılı açıklamada, üç öğretmene gönderilen yazılı tebligatları paylaÅŸtı. Tebligatlarda, öğretmenlerin baÅŸka bir il tercihi yapmazlarsa veya yaptıkları tercihlerde de atanamazlarsa görevlerine son verileceÄŸi yazıyordu.

Candemir, “Buca’da norm fazlası olan üç sözleÅŸmeli öğretmen ilk atama olarak daha Eylül ayında göreve baÅŸlamışlardır. Eylül ayından Aralık ayına ne oldu da bu öğretmenler norm fazlası oldular? Åžu oldu; okullarda seçmeli ders belirleme süreçleri yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmadı. Öğrenci velilerinden çocuÄŸu için hangi seçmeli dersi istediklerini sormadılar. Okul müdürleri okulda hangi sınıf ve ÅŸubelerde hangi seçmeli derslerin okutulacağına karar verdiler. Okulunda seçmeli dersler ile ilgili süreçleri mevzuata uygun yerine getirmeyen ve keyfine göre okulundaki seçmeli dersleri belirleyen okul müdürleri yüzünden bu öğretmenler maÄŸdur edildiler” diye konuÅŸtu.

Candemir, sözleÅŸmeli öğretmenlere yapılan bu haksızlığı kabul etmediklerini ve hukuki mücadele baÅŸlattıklarını bildirdi. Candemir, “Öğretmenlerimizin yanındayız. Bu uygulamayı yapan Ä°zmir Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü’nü kınıyoruz. Öğretmenlerimize yapılan bu haksızlığı kamuoyuna duyuruyoruz. Bu uygulama en hafif tabirle sürgündür. Öğretmenlerimizin haklarını savunmak için suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.