Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nden, ’emek kürsüsü’ne çağrı: Sermaye iktidarına karşı birleşin

Eğitim-Sen Gebze Şubesi, bir basın açıklaması yaparak, yarın saat 18.00’de Gebze Kent Meydanı’nda emek kürsüsü kuracaklarını belirtti. Sendikaları, meslek örgütlerini, siyasi partileri ve tüm emekçileri desteğe çağırdı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Gebze Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında yarın saat 18.00’de Gebze Kent Meydanı’nda emek kürsüsü kurulacağı duyuruldu.

Şube tarafından yapılan açıklamada, kamu emekçilerinin ve işçilerinin çıkarlarının ortak olduğunu hatırlatarak, “Kamu emekçileri, ataması yapılmayanlar, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), emekliler, grevde, direnişte olan işçiler, mimarlar, mühendisler olarak, Gebze’ye, emeğin kentine kürsümüzü kuruyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizi en derinden hissedenlerin emekçiler olduğu belirtilen açıklamada “Her krizi fırsata çeviren sermaye iktidarına karşı, TİS görüşmelerinde olan kamu emekçileri olarak, işçi havzası olan Gebze yerelinde sınıfın tüm kesimleri ile birlikte haykırıyoruz” denildi.

Eğitim-Sen Gebze şubesi kuracakları eğitim kürsüsüne, Eğitim-Sen şubelerini ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı şubeler başta olmak üzere, sendikaları, meslek örgütlerini, siyasi partileri ve tüm emekçileri desteğe çağırdı.