Depremde kaybolan çocuklara da AKP ve MHP’den ret: ‘Birinci yıl dolarsa kayıp statüsünden çıkarılacaklar’

TBMM Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bölgedeki enkazlarda kaybolan vatandaşların tespit edilmesi için verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Birinci yıl dolarsa kayıp statüsünden çıkarılacaklar. Bu insanlar öldü mü, yaşadı mı? Bunu bileceğiz” dedi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 19 Ocak’ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde, enkaz altında kalan ve hala bulunamayan 3 çocuk için İYİ Parti tarafından TBMM Genel Kurulu’na araştırma önergesi verildi. Önerge, AKP ve MHP’nin ret oylarıyla kabul edilmedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, önergenin gerekçesini okurken, “Bu çocuklar öldü mü, yaşadı mı? Bunu bileceğiz. Bu çocukların aileleri ne yapacak? Bu çocukların aileleri nasıl yaşayacak? Bu çocukların aileleri nasıl bir gelecek kuracak?” diye sordu.

Türkkan, depremde kaybolan vatandaşların birinci yıl dolarsa kayıp statüsünden çıkarılacağını belirterek, “Bu insanlar öldü mü, yaşadı mı? Bunu bileceğiz. Bu insanlar nerede? Bunu bileceğiz. Bu insanlar nasıl kurtarılacak? Bunu bileceğiz. Bu insanlara nasıl yardım edilecek? Bunu bileceğiz” dedi.

Türkkan, AKP ve MHP’ye seslenerek, “Bu insanlara sahip çıkın. Bu insanlara yardım edin. Bu insanlara merhamet gösterin. Bu insanlara vicdan gösterin” çağrısında bulundu.

Önergeyi reddeden AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise, “Bu konuyla ilgili olarak AFAD başta olmak üzere ilgili bütün kurumlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Biz de bu konuyu yakından takip etmekteyiz. Bu konuda bir araştırma komisyonu kurulmasına gerek yoktur” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, “Bu konuda devletimizin ilgili kurumları çalışmalarını sürdürmektedir. Biz de bu konuyu yakından takip etmekteyiz. Bu konuda bir araştırma komisyonu kurulmasına gerek yoktur” dedi.

NHY/ ANKA