Çorluda evinin önünde oturan vatandaşı polis darp etti

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Silahtarağa Mahallesi’nde çok sayıda polisin, sokağa çıkma yasağı sırasında evinin önünde oturan ‘Dursun Gültaş’ı darp ettiği’ sosyal medyada paylaşıldı. Tepkiler üzerine Tekirdağ Valiliği, sokağa çıkma yasağını ihlal eden iki kişinin “görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit ettiğini, hakaretlerde bulunmaları üzerine etkisiz hale getirildiğini ve üzerindeki mandallı sustalı bıçağın teslim alındığını” belirtirken, “Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

Sosyal medyada yayınlandıktan sonra büyük tepki çeken videoda, polislerin bir evin önünde oturan vatandaşa şiddet uyguladığı, bir süre sonra yeni polis araçlarının geldiği ve şiddetin sürdüğü görülüyor. Evdeki diğer kişilerin de darbedilmesi ve ters kelepçe yapılması görüntülere yansıdı. Polis, olayın görüntüsünü çeken yurttaşlara da bağırıp ve tehdit etti.
 Ali Osman Önder isimli sosyal medya kullanıcısı, polis evinin önünde oturan Dursun Gültaş’ı darbetiğini öne sürdü. Sosyal medya kullanıcısı, görüntüleri “Çorlu’da Bayram günü polis şiddeti! Evinin önünde oturan Dursun Gültaş’ı polis darbetti! Olay Ülke gündemine bomba gibi düştü” diyerek paylaştı.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Videonun sosyal medyada paylaşılması üzerine Tekirdağ Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada, ekiplerin sokağa yasağının ihlal edildiği ihbarı üzerine olay yerine gittiklerini belirterek şu bilgiler verildi:

* Olay yerinde bulunan iki şahıs görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit etmişlerdir.

* Akabinde hakaretlerde bulunmaları üzerine şahıslar etkisiz hale getirilmiş, bir şahsın üzerindeki mandallı sustalı diye tabir edilen bıçak rızaen teslim alınmış, şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerinden dolayı idari işlem yapılmıştır.

* Görevli Memura Mukavemetten konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek alınan talimatlar sonrasında Şüpheli şahıslar 25.05.2020 günü öğleden önce hazır edilecektir bilgisi alınmıştır.

* Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır.”