CHP ilçe yöneticisine silahlı saldırı: Aracı yakıp taksiyle kaçmışlar

Ä°stanbul Arnavutköy’de, CHP Sultangazi Ä°lçe Gençlik Kolları BaÅŸkan Yardımcısı Ali Kılıç’ın içinde bulunduÄŸu otomobile silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Kılıç yaralanırken, saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Sultangazi ilçesine baÄŸlı 75. Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. Ali Kılıç’ın içinde bulunduÄŸu 34 FAC 343 plakalı otomobil, beyaz bir otomobil tarafından takip edildi. Takip esnasında beyaz otomobil, Kılıç’ın aracının önünü kesti. Araçtan inen bir kiÅŸi, Kılıç’ın aracına kurÅŸun yaÄŸdırdı.

Saldırıda ağır yaralanan Ali Kılıç, saÄŸlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Sultangazi Haseki EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kılıç’ın hastanedeki ameliyatının baÅŸarılı geçtiÄŸi ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Saldırının ardından beyaz otomobil, Arnavutköy ilçesi İstiklal Mahallesi, Kızıltepe mevkiinde yakıldı. Olayı gören vatandaşların iddiasına göre, olay yerinde bulunan dört kişi, otomobili yaktıktan sonra taksiye binerek kaçtı.

Polis, kaçan dört şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı

Saldırı anı, bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, Kılıç’ın içinde bulunduÄŸu otomobilin geçiÅŸinin ardından beyaz bir otomobilin geldiÄŸi ve Kılıç’ın otomobilinin önünü kestiÄŸi görülüyor. Ardından beyaz otomobilden inen bir kiÅŸi, Kılıç’ın aracına kurÅŸun yaÄŸdırıyor.

CHP’den açıklama

CHP Genel Merkezi, saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ä°stanbul Sultangazi’de CHP Sultangazi Ä°lçe Gençlik Kolları BaÅŸkan Yardımcısı Ali Kılıç’a yönelik silahlı saldırıyı ÅŸiddetle kınıyoruz. Saldırının faillerinin bir an önce yakalanmasını ve adalet önünde hesap vermesini talep ediyoruz. Ali Kılıç’ın en kısa sürede saÄŸlığına kavuÅŸmasını diliyoruz” denildi. (AA)