DİSK Bursa’dan seslendi: Bizim alın terimizle büyüyor bu ülke

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Bursa Kent Meydanı’nda işçi ve emekçilerle buluştu. Çerkezoğlu, “İnsanca yaşamak istiyoruz. Bizim alın terimizle büyüyor bu ülke. Kimseden sadaka istemiyoruz ve hakkımız olanı alana kadar da mücadele edeceğiz” dedi.

DİSK, “Gelirde adalet vergide adalet, insanca yaşayacak ücret” talebiyle Bursa Kent Meydanı’nda işçi ve emekçilerle buluştu. Kent Meydanı’nda gerçekleşen buluşmaya DİSK’e bağlı sendikaların yanı sıra Eğitim Sen, Tarım Orkam Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, CHP, EMEP, Halkevleri destek verdi.

Kent Meydanı’nda seslenen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Günlerdir gelirde adalet vergide adalet, insanca bir yaşam için kent kent bu mücadeleyi büyütüyoruz. Az kazanandan az çok kazanandan çok adil bir vergi sistemi için yapılması gereken yasal değişikliği ana muhalefet partisi meclise sundu. Bizler bu süreci fabrikalardan ve meydanlardan takip ediyoruz. Bu ülkede adil bir vergi sistemi uygulanana kadar da mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

Artık işçinin emekçinin halkın cebine bakmaktan vazgeçin çağrısında bulunan Çerkezoğlu, “Etrafınıza bakın. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi sistemini kurun. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bizim alın terimizle büyüyor bu ülke. Kimseden sadaka istemiyoruz ve hakkımız olanı alana kadar da mücadele edeceğiz” dedi.

Asgari ücretin bu ülkede ortalama bir ücret olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, “Asgari ücret memleket meselesi ama bir masa etrafında on beş kişi oturup milyonların hayatı hakkında karar veriyor. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Asgari ücret bu ülkede gerçek bir toplu pazarlıkla belirlenmeli. Yani uyuşmazlık durumunda grev hakkımızın olduğu gerçek bir toplu pazarlıkla belirlenmeli. Enflasyon tek hanelere düşene kadar asgari ücrete yılda dört kez güncellenmesi gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Çerkezoğlu’nun konuşmasının ardından DİSK’e bağlı sendikalar işçi ve emekçiler adına basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Asgari ücret, insanca yaşamanın en temel hakkıdır. Asgari ücret, açlık sınırının altında belirlenmiştir. Asgari ücret, enflasyona ezdirilmiştir. Asgari ücret, gerçek bir toplu pazarlıkla belirlenmelidir” ifadelerine yer verildi.

NHY/ Evrensel