Çevre ve Yaşam Dostları Aydınlılara Umut Aşılamanın ilk Adımını Attılar

11 Mart Aydın Çevre ve yaşam dostları için hayata umut aşısının yapıldığı gün olarak hafızamızda yer edecektir. Çünkü 11 Martta çevre ve yaşam dostları bir araya gelerek mücadelelerini birleştirmek ve daha da büyütmek için ilk adımı attıkları tarih oldu.

İlimizdeki çevre örgütleri ve bu yönde de faaliyetler içinde olan dernek ve diğer sivil toplum örgütleri, yerelde tek tek örgütler olarak yürüttükleri faaliyetlerin yetersiz kaldığını, sermayenin daha örgütlü ve daha çok yönlü doğaya ve yaşam alanlarımıza saldırdığını görerek, birlikte hareket etmek, güçleri birleştirmek, deney ve tecrübeleri ortaklaştırmak için olumlu ve ileri bir adım atarak AYDIN ÇEVRE BİRLİGİNİ oluşturdular. Bu Aydınımız için oluşturulması gereken elzem bir oluşumdu. Bileşenler, her tür önyargıdan uzak, sıcak, samimi ve yapıcı bir yaklaşımla bu oluşumu gönülden onayladılar. Dostane bir havada görüşmeleri olumlu yönde sonlandırdılar. Bir milyonun üstündeki Aydınlılar için sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak için ilk adımı yüreklice attılar. Ve yeşertilmiş filizli tohumumuz hayatla buluşturulmuş oldu.

Bu oluşumda temel ilke ise, yaşam alanlarının korunması, sahiplenilmesi, her türden canlının yaşam alanına yönelik tahribatları zamanında tespit ederek, önlemek için çaba göstermeyi öncelikli talep olarak önlerine koydular. Belki bu oluşum için geç kalınmış denilebilir. Ama olumlu yönde atılan hiçbir adım geç kalınmış bir adım olamaz. Birleşerek, dayanışma içine girerek yarınlara daha umutla bakmamızın yolunu aralayacaktır. İnsanlara cesaret aşılayacaktır.

24-25 Mart Eskişehir buluşması öncesi yerelde sağlanan bu birliktelik, oraya da umut aşılayacaktır. Bunu başarmak, çevreciler içinde büyük bir heyecan yarattı. İşin ciddiyetini daha iyi algılamalarına vesile oldu. Parça parça değil de birlikte hareket etmenin getirdiği bir coşku ve heyecanla daha fazla gönüllü kendini ileri atmış görünüyor. Bu durum ise bize daha fazla güç katarak cesaretimizi artırıyor.

Bu oluşumun Mart ayında olması, toprakta yeni filizlenen tohum gibi topraktan beslenerek boy atacak ve doğanın her tür engelini aşarak büyümesi gibi, bizim AYDIN ÇEVRE BİRLİGİ oluşumumuzda baharın yeni doğan filizi gibi, halktan destek alarak güçlenecek, genişleyecek ve büyüyecektir.  Bunu engellemeye çalışanların karşısına daha güçlü ve daha kitlesel olarak çıkmayı başaracaktır. Bu böyle algılanmalıdır. Hava, Su ve Toprağımıza sahip çıkarak gelecekteki nesillerin emanetini daha yaşanılır bir şekilde bırakmak için mücadeleye sarılmalıyız. Hepimize hayırlı olsun. Mücadele yolumuzun kılavuzu olsun…