Bozkurt, baba Erkan’ın bankada yetkisiz talimatlar verdiğini, bir personeli tokatlayıp işten attığını ileri sürdü

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, CİMER’e yaptığı şikayet ile gündeme gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan hakkında yeni iddialarda bulundu.  Bozkurt, baba Erkan’ın bankada yetkisiz talimatlar verdiğini, bir personeli tokatlayıp işten attığını ve kendisi gibi onlarca çalışanı mağdur ettiğini öne sürdü. Bozkurt, kamera kayıtlarının delil olduğunu söyledi.

Büşra Bozkurt, 2019 yılında Merkez Bankası’nda işe başladığını, 2020 yılında ise Gaye Erkan’ın başkan olmasıyla birlikte baba Erol Erkan’ın da bankaya gelmeye başladığını anlattı. Sözcü Gazetesi’ne konuşan Bozkurt söylediklerinin “eksiği var fazlası yok” dedi.  Bozkurt, baba Erkan’ın kendisine ve diğer çalışanlara mobbing uyguladığını, hakaret ettiğini ve tehditler savurduğunu iddia etti. Bozkurt, baba Erkan’ın özel korumasının şikayeti üzerine güvenlik amirini işten attığını da ileri sürdü.

Bozkurt, yaşadığı mağduriyeti CİMER’e şikayet ettiğini ancak sonuç alamadığını söyledi. Bozkurt, CİMER şikayetinin basına yansımasıyla birlikte daha fazla baskı gördüğünü ve işten çıkarıldığını belirtti. Bozkurt, “Ben ekmeğimin peşinde bir çalışanım ve ekmeğim yetkisiz bir kişinin talimatıyla elimden alındı. Küçücük çocuğumun rızkı çalındı” dedi.

Kamera Kayıtları Delil Olacak

Bozkurt, baba Erkan’ın bankada yetkisiz kişi olduğunu ve başkanlık makamının bulunduğu 9’uncu katta talimatlar yağdırdığını söyledi. Bozkurt, “Hakkımda dava açılırsa bankanın kamera kayıtlarını mahkemede isteyeceğim. Makam arabasıyla her gün bankaya gelen, başkanlık makamının bulunduğu 9’uncu katta yetkisiz talimatlar yağdıran Erol Erkan’ın bütün görüntüleri kamera kayıtlarında mevcut. Silinemeyeceğini düşünüyorum” dedi.

Bozkurt, kendisi gibi çok sayıda Merkez Bankası çalışanının mağdur olduğunu ve destek beklediğini ifade etti. Bozkurt, “Benim CİMER şikayetim haber olunca çok sayıda çalışan arayıp, ‘bizim yapamadığımızı sen yaptın’ diye tebrik etti. Delil de şahit de yeterince var. Mağduriyet yetmiyormuş gibi bir de hakkımızda dava açacaklarmış. Biz hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.