Bozkurt, baba Erkan’ın bankada yetkisiz talimatlar verdiÄŸini, bir personeli tokatlayıp iÅŸten attığını ileri sürdü

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, CÄ°MER’e yaptığı ÅŸikayet ile gündeme gelen Merkez Bankası BaÅŸkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan hakkında yeni iddialarda bulundu.  Bozkurt, baba Erkan’ın bankada yetkisiz talimatlar verdiÄŸini, bir personeli tokatlayıp iÅŸten attığını ve kendisi gibi onlarca çalışanı maÄŸdur ettiÄŸini öne sürdü. Bozkurt, kamera kayıtlarının delil olduÄŸunu söyledi.

Büşra Bozkurt, 2019 yılında Merkez Bankası’nda iÅŸe baÅŸladığını, 2020 yılında ise Gaye Erkan’ın baÅŸkan olmasıyla birlikte baba Erol Erkan’ın da bankaya gelmeye baÅŸladığını anlattı. Sözcü Gazetesi’ne konuÅŸan Bozkurt söylediklerinin “eksiÄŸi var fazlası yok” dedi.  Bozkurt, baba Erkan’ın kendisine ve diÄŸer çalışanlara mobbing uyguladığını, hakaret ettiÄŸini ve tehditler savurduÄŸunu iddia etti. Bozkurt, baba Erkan’ın özel korumasının ÅŸikayeti üzerine güvenlik amirini iÅŸten attığını da ileri sürdü.

Bozkurt, yaÅŸadığı maÄŸduriyeti CÄ°MER’e ÅŸikayet ettiÄŸini ancak sonuç alamadığını söyledi. Bozkurt, CÄ°MER ÅŸikayetinin basına yansımasıyla birlikte daha fazla baskı gördüğünü ve iÅŸten çıkarıldığını belirtti. Bozkurt, “Ben ekmeÄŸimin peÅŸinde bir çalışanım ve ekmeÄŸim yetkisiz bir kiÅŸinin talimatıyla elimden alındı. Küçücük çocuÄŸumun rızkı çalındı” dedi.

Kamera Kayıtları Delil Olacak

Bozkurt, baba Erkan’ın bankada yetkisiz kiÅŸi olduÄŸunu ve baÅŸkanlık makamının bulunduÄŸu 9’uncu katta talimatlar yaÄŸdırdığını söyledi. Bozkurt, “Hakkımda dava açılırsa bankanın kamera kayıtlarını mahkemede isteyeceÄŸim. Makam arabasıyla her gün bankaya gelen, baÅŸkanlık makamının bulunduÄŸu 9’uncu katta yetkisiz talimatlar yaÄŸdıran Erol Erkan’ın bütün görüntüleri kamera kayıtlarında mevcut. SilinemeyeceÄŸini düşünüyorum” dedi.

Bozkurt, kendisi gibi çok sayıda Merkez Bankası çalışanının maÄŸdur olduÄŸunu ve destek beklediÄŸini ifade etti. Bozkurt, “Benim CÄ°MER ÅŸikayetim haber olunca çok sayıda çalışan arayıp, ‘bizim yapamadığımızı sen yaptın’ diye tebrik etti. Delil de ÅŸahit de yeterince var. MaÄŸduriyet yetmiyormuÅŸ gibi bir de hakkımızda dava açacaklarmış. Biz hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.