Aslı “Yataksızlıktan” deÄŸil, “Duyarsızlıktan” öldü!

Ä°zmir Sevgi Yolu’ndaki tezgâhında takı satarak hayatını sürdürmeye çalışan “Aslı Özkısırlar” isimli genç kadın, ağır kronik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi olabilmek için hastane sırası beklerken yaÅŸamını kaybetti.

Sosyal medyada ise, ardından dökülen timsah gözyaşları yüzünden tsunami oldu.

Evet, ne yazık ki sistem böylesine çürümüş ve vahÅŸi!.. Hem de sadece bugün deÄŸil, ezelden beri…

Her böylesi trajedide, ne halt olduğunu çok iyi bildiğiniz devlete lanet yağdırmaktan başka yüreğinizden ve elinizden hiçbir şey gelmiyor; gelenleri de her türlü iftira ile karalayarak bin pişman ediyorsanız, timsah gözyaşlarınızda boğulun ey şarlatanlar!
Ãœnlüsünden ünsüzüne, politiÄŸinden apolitiÄŸine, meÄŸer ne çok insan varmış Aslı’nın durumundan haberdar olan… MeÄŸer maÄŸduriyetini anlattığı twitter paylaşımlarındaki çığlıklarını duymayan kalmamış.

Duymuşlar da ne yapmışlar peki?

SaÄŸlık bakanına ve diÄŸer ilgili kiÅŸilerle kurumlara yaÄŸdırdığı tweetlerini kalp basarak ve de benzer lanetlerle paylaÅŸarak en kolayından ve ucuzundan popülist tatminler yaÅŸadıkları bir “muhalifcilik oyunu” oynamaktan baÅŸka hiçbir ÅŸey!
Hiçbiri Aslı’yı özel hastaneye yatırabilmek için bir dayanışma kampanyası baÅŸlatmayı düşünmemiÅŸ. Düşünen tek tük kiÅŸi olduysa bile, buna cesaret edememiÅŸ.

Niye?

Çünkü aynı günlerde Rabia Mine ve Tamer Dursun isimlerindeki iki ÅŸair-yazar, yüreklerini koyarak yaptıkları yardım kampanyaları yüzünden “dolandırıcı” damgası yediler. Biri iki diÄŸeri bir aydır, kendilerine tek bir delil göstermeksizin iftira atan ÅŸer odaklarıyla mücadele ediyorlar.

Sosyal medya iki aydır birtakım kirli şahıslar tarafından herkesin zihnine ve kalbine itinayla şüphe tohumları ekilen bu organize kötülük ile çalkalanıyor. Artık hangi duyarlı birey, muhtaç durumdaki kişilerle dayanışmaya cesaret edebilir ya da kim, en güvendiği insanın çağrısına bile şüpheyle bakmadan kampanyalara destekte bulunabilir sorarım size?

Sözde politik, partili, örgütlü vs olanların çoÄŸunun ne olduÄŸu ise zaten ortada!.. Varsa yoksa kliÅŸe sloganlar atarak gövde gösterisinde bulunsunlar; ara sıra göstermelik yardımlar topladıkları kiÅŸiler hariç, insanların çaresizliklerine -tıpkı Aslı’nınkine olduÄŸu gibi- seyirci kalarak, sadece devlete lanetler yaÄŸdırsınlar; ölüp gittikten sonra da ardlarından salya sümük ajitasyonlar çekerek prim toplasınlar.

Bir yandan da Rabia Mine ve Tamer Dursun gibi elini taşın altına koyan insanlara iftira çukurları kazsın; onların şahıslarında bütün dayanışmacıların ve dayanışmaların güvenilirliğine keyf için şüphe düşürerek, muhtaçları daha da yalnızlaştırsınlar! Sonra da kendilerini ezilenlerin hakkını koruyan aydın, yazar, sol muhalif akil insanlarmış gibi pazarlayarak piyasa yapsınlar.

Aralarındaki ajan provokatörler, habis sosyopatlar, büyük büyük sözde sol muhalif isimler ve kurumlar ile organize olarak, olay örgüsünü resmen ters yüz etsinler; sonunda da arkalarına aldıkları büyük büyük sözde muhalif yayın organlarında yayınladıkları manipülasyonlarıyla iftiracıları -aldıkları haklı tepkileri bahane ederek- mağdur, suçluları suçsuz, linççileri linç kurbanıymış gibi gösterip, kamuoyuna derin devletinkileri aratmayacak karanlıkta bir algı operasyonu çekerek pisliklerinin üstüne tüy diksinler!
Ä°lahi komedya!

Kendi adıma konuşmam gerekirse; ben yaklaşık dört ay önce, acil ameliyat olması gereken kalp hastası bir sayfa arkadaşımın mağduriyetini öğrendiğim anda bir dayanışma çağrısında bulundum. Sadece iki gün içinde ameliyat parasının çok üzerinde -25 bin tlye yakın- bir rakam toplanmasını, üste bir de çocuğuna burs bağlanmasını sağladım.

Karşılığı ne oldu peki?

Ä°tibar cellatları tarafından, “dolandırıcı” olduÄŸum damgasını yemek!.. Ãœstelik de dayanışmacılara, sadece lise öğrencisi kızının Ä°smail BeÅŸikçi Vakfı’ndan aldığı burs hesabını verdiÄŸim halde…

Tıpkı bundan üç sene önce, yine ameliyat olabilmesi için dayanıştığım lenf ödem hastası için toplanan 80 bin tl’ye yakın paranın her kuruÅŸu da sadece ÅŸahsın “sayfamın ortasında yazdığım ÅŸahsî hesabına” yatırıldığı halde, buradan bile bir dolandırıcılık iftirası çıkarmak için yırtınacak kadar insanlıktan çıktıkları gibi…

Keza Tamer Dursun ve eşi Aysel Toraman-Dursun da senelerdir insanlarla hiçbir şekilde ırk, din, ideoloji, inanç ayırmaksızın yaptıkları dayanışmalar nedeniyle, tıpkı benim gibi üzerlerine hiçbir delil gösterilmeksizin atılan benzer bir iftiraya kurban edildiler.

Åžimdi de en çok bu iftiracılar, bu aÅŸağılık itibar cellatları zırlıyor Aslı Özkısırlar’ın arkasından!.. Åžahsıma düzenlenen komplonun ardındaki unsurların baÅŸta gelenlerinden olan; yani ölüm oruçlarına karşı yazılarım yüzünden biriktirdikleri kinin intikamını almak için bana “dolandırıcı” olduÄŸum iftirasını atmış bulunan malum kiÅŸiler en çok zırlayanlar arasında örneÄŸin…

Aynı ÅŸekilde, Sayın Tamer Dursun’un iftiracıları da en salya sümük timsah gözyaÅŸlarını akıtanlar…

Evet, “zırlıyorlar” diyorum”; evet, “döktüklerinin timsah gözyaşı” olduÄŸunu söylüyorum; çünkü sergiledikleri iÄŸrençliÄŸin adı aÄŸlamak deÄŸil, zırlamaktır; timsah gözyaşıdır!

DeÄŸil mi ki bu haysiyet cellatları dayanışmayı “ezilenlerin inceliÄŸi” olmaktan çıkarıp, resmen “dayanışanların ezilmesine” dönüştürdüler; bundan sonra kendileri ile dayanışma yapılmaktan korkularak ölüme gönderilecek olan bütün ezilenlerin vebali onların boyunlarında olacaktır!!

Bu gerçek böylece biline!

Bugün dünya güzeli bir genç kadın, ardından zırlayan herkes sadece 50 tl verse idi, en lüks özel hastanede tedavi görebilecekken, göz göre göre mezara girdi!

Hain ve karanlık arka plânları, kirli ÅŸer ittifakları, tiksinç egoları, kibirleri, hasetleri ya da ucuz popüler olma sevdâları uÄŸruna “dayanışma ezilenlerin inceliÄŸidir” sözünü fütursuzca kirleterek iyi insanların yüreklerine korku ve şüphe tohumları ekenler, timsah gözyaÅŸlarında boÄŸulsunlar!

Sayelerinde dünya çok daha kötü bir yer oldu artık. Kına yakabilirler.

Rabia MÄ°NE
Latest posts by Rabia MÄ°NE (see all)