AKP’nin İstanbul anketinde İmamoğlu fark attı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçim için temayül yoklamalarının tamamlandığını belirterek, düzenli olarak anket çalışmaları da yapıldığını söyledi.

AKP’nin yaptırdığı anket sonuçları kamuoyuna açıklanmazken, kulislere yansıyan bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürüyor. OdaTV’nin haberine göre, AKP’nin 29 Kasım tarihli İstanbul anketinin sonuçları şöyle:

Ankette, “İstanbul Başkanı kim olsun” sorusuna katılanların yüzde 34,8’i ‘Ekrem İmamoğlu’, yüzde 30’u ‘fikrim yok’, yüzde 11,7’si de ‘adaya göre’ yanıtını verdi.

AKP’DE ADAY ARAYIŞI

Ankette, AKP için aday yoklaması da yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eski Bakan Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun aday adayları arasında öne çıktığı görüldü.

İstanbul geneli aday potansiyeli ölçümlerinde yüzde 40 ‘oy veririm’ çıkan Koca’yı yüzde 29’la Kurum, yüzde 20’yle de Göksu izledi.

Bu sonuçlar, AKP’nin İstanbul’da İmamoğlu karşısında zorlanacağını ve aday belirleme sürecinde de sıkıntı yaşayabileceğini gösteriyor. AKP’nin İstanbul stratejisi nasıl şekillenecek? İmamoğlu’nun başarısı nasıl devam edecek? Bu soruların yanıtları önümüzdeki günlerde daha netleşecek.