Akkuyu ve Sinop Çernobil olmasın

Çernobil nükleer felaketinin 28. yıl dönümü. Kazadan kaynaklanan radyoaktivite, 3 kıtada insanların sağlığına mâl oldu, etkileri hâlâ devam ediyor.

28 yıl sonra bugün, Çernobil Nükleer Santrali’ni inşa etmiş Rosatom şirketinin, Mersin Akkuyu’da bir santral kurması planlanıyor. Rosatom şirketi felaketten önce, Çernobil’in o dönemin en ileri teknolojiye sahip olduğunu iddia ediyordu, aynı bugünkü gibi.

Bugün felaketin etki ve acılarını yaşamaya devam ediyoruz. Özellikle Karadeniz bölgesinde yaşananlar, kaybettiklerimiz, sevdiklerimiz. Radyasyonlu çay içen bakanlar. Radyasyonun azı iyidir, kemiklere iyi gelir diyen başbakanlar. Bunları unutmadık, unutturmak istemiyoruz.

Politikacılar, bir takım çıkarlar için yalan söylemeye, insanların yaşamını hiçe saymaya devam ediyorlar. Ülkemizde de yangından mal kaçırırcasına bir nükleer santral inşa etmeye çalışıyorlar.

Buna izin vermemeliyiz. Çünkü başka Çernobiller, Fukuşimalar olmasın istiyoruz. Akkuyu Çernobil olmasın, Sinop Çernobil olmasın istiyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmasın istiyoruz.

Sevdiklerin, yakınların ve gelecek nesiller politikacıların oyunlarına gelmesin. Çernobil felaketiyle yaşananlar unutulmasın.

Sen de imzanı ekle! Bu yalanlar ve nükleer santrallere sen de hayır de.