6 siyasi parti ve örgüt, ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ adıyla birleşti

6 siyasi parti ve örgüt, yeni ittifak ismini belirledi. HDP, TİP, EHP, EMEP, TÖP ve SMF, “Emek ve Özgürlük İttifakı” adı altında ittifakını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP), Kadıköy’de bulunan TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Toplantıya, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar’ın yanı sıra Eş Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ile Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, SMF Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Mahir Gürz, Erdal Ataş, TÖP Sözcüsü Perihan Koca, Sözcüler Kurulu Pelin Kahiloğulları ile Tamer Doğan ve EHP Sözcüsü Özge Akman Merkez Komite üyesi Hakan Öztürk katıldı.

Toplantı esnasında yazılı açıklama yapıldı. Açıklama ile mücadele yöntemlerinin yer alacağı yol haritasının Eylül’de açıklanacağı duyuruldu. Toplantının ardından 6 siyasi parti ve örgüt, kuracakları ittifakın isminin “Emek ve Özgürlük İttifakı” olacağını açıkladı.

Duyuruda, Eylül ayı sonunda kitlesel bir halk buluşması ve en geniş demokrasi güçleriyle birlikte “Emek ve Özgürlük İttifakı”nın kuruluşunun ilan edilmesine karar verildiği kaydedildi.