3500 yıllık tablette bir hayaletin bilinen en eski çizimi bulundu

Eski bir  Babil tabletinde, şimdiye kadarki en eski hayalet çizimi keşfedildi.

Dünyanın bilinen en eski hayalet çizimi, British Museum’daki eski bir Babil kil tabletinde keÅŸfedildi.

The Guardian’ın haberine göre, British Museum’daki yaklaşık 3 bin 500 yıllık bir Babil kil tableti, bilinen en eski hayalet çizimi olarak tanımlandı.

19. yüzyılda elde edilen tabletin üzerindeki görüntü, sakallı bir adamın, elleri önünde uzatılmış ve bağlı halde bir kadın tarafından öbür dünyaya götürüldüğünü gösteriyor.

Müzedeki eski Orta DoÄŸu yazıları konusunda bir otorite olan Irving Finkel, ”kesinlikle muhteÅŸem nesnenin” yakın zamana kadar gözden kaçırıldığını belirtti.

Finkel,  resme eşlik eden çivi yazılı bir metin bulunan ve hiçbir zaman halka açık sergilenmeyen tabletin, yaşayanların istenmeyen ruhları yok etmelerine yardımcı  olmayı amaçladığını söyledi. Babil tabletinin arkasının böyle bir durumla başa çıkmak için kapsamlı talimatlar içerdiğini kaydeden  Finkel, tabletin doğasının, hayaletlerin görüntüsünün çok soluk olması ve yalnızca belirli ışık altında görülebilmesi ve aynı zamanda önemli ölçüde hasar görmesi nedeniyle yıllardır gözden kaçırıldığını belirtti.

Finkel, ”Açıkçası erkek bir hayalet ve periÅŸan durumda. Evin etrafında dolaÅŸan uzun, ince, sakallı bir hayaletin insanların sinirlerini bozduÄŸunu hayal edebilirsiniz. Son tahlil, bu hayaletin ihtiyacı olan ÅŸeyin bir sevgili olduÄŸuydu” dedi.

Tabletin 19. yüzyıldan beri müzede olduğu belirtildi ve bundan sonra halka sergilenmesi bekleniyor.