Eski bir Babil tabletinde, şimdiye kadarki en eski hayalet çizimi keşfedildi.
Dünyanın bilinen en eski hayalet çizimi, British Museum’daki eski bir Babil kil tabletinde keşfedildi.
The Guardian’ın haberine göre, British Museum’daki yaklaşık 3 bin 500 yıllık bir Babil kil tableti, bilinen en eski hayalet çizimi olarak tanımlandı.
19. yüzyılda elde edilen tabletin üzerindeki görüntü, sakallı bir adamın, elleri önünde uzatılmış ve bağlı halde bir kadın tarafından öbür dünyaya götürüldüğünü gösteriyor.
Müzedeki eski Orta Doğu yazıları konusunda bir otorite olan Irving Finkel, ”kesinlikle muhteşem nesnenin” yakın zamana kadar gözden kaçırıldığını belirtti.
Finkel, resme eşlik eden çivi yazılı bir metin bulunan ve hiçbir zaman halka açık sergilenmeyen tabletin, yaşayanların istenmeyen ruhları yok etmelerine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi. Babil tabletinin arkasının böyle bir durumla başa çıkmak için kapsamlı talimatlar içerdiğini kaydeden Finkel, tabletin doğasının, hayaletlerin görüntüsünün çok soluk olması ve yalnızca belirli ışık altında görülebilmesi ve aynı zamanda önemli ölçüde hasar görmesi nedeniyle yıllardır gözden kaçırıldığını belirtti.
Finkel, ”Açıkçası erkek bir hayalet ve perişan durumda. Evin etrafında dolaşan uzun, ince, sakallı bir hayaletin insanların sinirlerini bozduğunu hayal edebilirsiniz. Son tahlil, bu hayaletin ihtiyacı olan şeyin bir sevgili olduğuydu” dedi.
Tabletin 19. yüzyıldan beri müzede olduğu belirtildi ve bundan sonra halka sergilenmesi bekleniyor.
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024
- Akşener, Erdoğan’dan Ne İstedi? - 7 Haziran 2024