Valilik ve AFAD, deprem raporunu 2020’de hazırlamış: Önlem alınmamış!

Kahramanmaraş Valiliği ile AFAD tarafından, Mereş merkezli depremi öngören ve tüm ayrıntılarına yer verilen 2020 tarihli bir raporun hazırlandığı ortaya çıktı.

MereÅŸ merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 11 ilde yarattığı ağır yıkımın yaraları sarılmaya çalışılırken, depremi öngören ve tüm ayrıntılarının yer aldığı bir raporun hazırlandığı ortaya çıktı. KahramanmaraÅŸ ValiliÄŸi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) tarafından hazırlanan 2020 tarihli Ä°l Afet Risk Azaltma Planı’nda, ÅŸehirde olası bir depremden, depremin büyüklüğüne ve nasıl bir yıkım olacağına iliÅŸkin tüm ayrıntılara yer verildiÄŸi görülüyor.

Valilik ve AFAD’ın MereÅŸ için hazırladığı raporda 7,5 büyüklüğünde bir depremin öngörüldüğü aktarılıyor ve hatta ÅŸiddet dağılım haritasının bile hazırlandığı görülüyor. Plandaki zarar görebilirlik analizinde, deprem senaryosu da oluÅŸturuluyor. Mahalleler, semtler, binalar tespit ediliyor ve oluÅŸacak hasarlar da ayrıntılarıyla kayda geçiriliyor. Söz konusu afet planında, alınması gereken önlemler de anlatılıyor.

Raporu sosyal medya hesabından paylaÅŸan Gazeteci Mustafa HoÅŸ, “Akıl alır gibi deÄŸil. Çıldırmamak zor. 2020 yılında MaraÅŸ valiliÄŸi ve AFAD ‘Ä°l Afet Risk Azaltma Planı’ (Ä°RAP) hazırlıyor. Depremin ÅŸiddetinden, nerede, nasıl yıkım olacağına kadar her ÅŸey belirlenmiÅŸ” dedi.