TOKİ mağdurlarının sorularını yanıtlayamadı: Murat Kurum, eliyle kamerayı kapattı

AKP’nin Ä°stanbul adayı Murat Kurum’un TOKÄ° maÄŸdurlarıyla yaptığı konuÅŸmada bir kiÅŸinin, “Babam kanserden öldü üzüntüsünden, 6 senedir ev bekliyoruz” sözleri üzerine eliyle kamerayı kapattığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Kurum, 31 Mart yerel seçimleri öncesi TOKÄ° maÄŸdurlarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuÅŸan bir vatandaÅŸ, “Babam kanserden öldü üzüntüsünden, 6 senedir ev bekliyoruz. Bizim evler ne zaman bitecek?” diye sordu.

Bu soru üzerine Kurum, “Biz sizin için çalışıyoruz. Ä°nÅŸallah en kısa zamanda evlerinizi teslim edeceÄŸiz” dedi. Ancak vatandaşın sorusunu tatmin edici bulmayan diÄŸer maÄŸdurlar da tepki göstermeye baÅŸladı.

Kurum’un yanındaki bir kiÅŸi, “Sakin olun, lütfen” diyerek maÄŸdurları yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada Kurum, eliyle kamerayı kapatarak görüntü alınmasını engelledi.

Görüntülerin sosyal medyaya düşmesiyle birlikte Kurum’un bu tavrı eleÅŸtiri yaÄŸmuruna tutuldu. Birçok kullanıcı, Kurum’un TOKÄ° maÄŸdurlarına karşı duyarsız ve saygısız davrandığını belirtti.

TOKÄ° maÄŸdurları ise evlerini alana kadar mücadele edeceklerini ve Kurum’un hesap vermesini istediklerini dile getirdi.