Siyasetin Sedat Peker’i varsa magazinin de Reza Zarrab’ı var

Bundan birkaç sene önce Reza Zarrab Amerika’da mahkemeye çıkartılıp itirafçı olduğunda davaları dakikası dakikasına izleyip Facebook’ta simültane çevirisini yapmıştım. Twitter’da benim gibi dava çevirisi yapan birkaç arkadaşım ifadeye çağrıldı benim ise Facebook hesabımı kapattılar. Neyse ki hızlı bir şekilde şirketin Avrupa sorumlularına ulaşıp derdimizi anlattık da hesabım çabucak geri açıldı. Reza beyin siyaseten yapıp ettiklerine oldukça hakimim yani fakat bugün konumuz siyaset, yolsuzluk, rüşvet, dolandırıcılık değil magazin.

Efendim, Sedat Peker nasıl Twitter’a adeta bir bomba gibi düştüyse, Reza Bey de Instagram’a aynı şekilde intikal etti. Birkaç gün önce, ona ait olduğu izleniminde bir Instagram hesabı açıldı, aradan üç dört gün geçmesine, hesap oldukça ilgi çekip haber dahi olmaya başlamasına rağmen, Reza Bey’den “Bu hesap bana ait değildir.” diye de bir itiraz gelmedi. Dolayısı ile hesabın ona ait olduğu ön kabulu ile yazacağım.

Ebru Gündeş, Reza Zarrab, Hadise Şeytan Üçgeni

İlk önce bilmeyenler için olayın ne olduğuna dair bir özet geçelim. Şimdi, bundan yıllar önce henüz Reza Bey Türkiye’nin dış ticaret açığını kapatan saygıdeğer bir iş insanı iken Ebru Gündeş ile evliydi biliyorsunuz. Geçen sene tâ o zamanlar, Reza Zarrab, karısını Hadise ile aldatmış diye bir söylenti çıkıyor. Bu laflar nereden çıkmış diye baktığımızda aslında karşımıza sadece bir dizi söylenti çıkıyor. Özetle, Hadise bir yandan Ebru Gündeş ile arkadaşlık ederken bir yandan da Reza ile birlikteymiş, Gündeş de bunu öğrenmişmiş. Söylenti böyle, nasıl öğrendiği konusuna gelince, bu konuda üç ana teori var, sıralayalım:

1)Hadise, Acun’un yarışması O Ses Türkiye’de jüri üyeliği yapmaktaymış. Bir başka jüri üyesi olan Seda Sayan covid olunca, onun yerine yedek olarak Ebru Gündeş’i getirmişler.
Yarışmadan sonra bunlar kulisteyken, Hadise’ye çok pahalı bir çanta hediye gelmiş. Ebru Gündeş “Aman ne güzel çanta” diye atlayıp çantayı açınca bir de ne görsün, içinden Reza Zarrab adına kesilmiş bir fatura çıkmış. Ayol buna kim inanır? Kadir bile inanmaz.
Kim metresine hediye gönderince, gelin de beni yakalayın der gibi içine eşek kadar kendi adına kesilmiş fatura koyar? Zarrab niye fatura kestirsin? Vergiden mi düşecek? Adamın faturalarla arasını Zafer Çağlayan olayından bilmiyor muyuz? Saat faturasız olduğu için otelin peçetesine “Bunun parasını ben Zafer’den elden aldım.” yazmadı mıydı? Ben bu senaryoyu çok yemedim açıkçası.

2)Reza Zarrab, Hadise ile olan ilişkisini çocuğunun dadısına anlatmış o da dayanamayıp Ebru Gündeş’e anlatmış. Dünyanın en tehlikeli ülkeleri için uluslararası petrol kaçakçılığı yapan, kara paralar aklayan, yedi düvelin mafyasıyla oturup kalkan adam dayanamayıp illegal ilişkisini çocuğunun dadısına mı anlatmış yani? Oldu, gözlerim doldu!

3)Zarrab, Amerika’da tanık korumaya girdikten sonra Türkiye’den bir falcı getirtmiş. Falcı bir de ne görsün, evde Hadise de var. Türkiye’ye döner dönmez koşup Ebru Gündeş’e, “Hadise kocanın evinde” diye yetiştirmiş. Bu senaryo doğruysa eğer sadece Zarrab değil Hadise’nin de sıfır numara salak olması gerekir. Ayrıca Zarrab’ın gazabından korkmayacak bir falcı hanım varsa eğer, kendisini tebrik ediyorum.

Aslında, Zarrab ile Hadise arasında bir şeyler yaşanmış olduğuna dair elle tutulur hiçbir kanıt yok. Sadece ortada bir mahkeme dilekçesi lafı var. Seren Serengil, Ebru Gündeş’in dava dilekçesinde “kocasının kendisinin tanıdığı biri ile onu aldattığını” söylediğini iddia ediyor.

İşte tam bu noktada, kafaya takmaların ve taraf tutmaların kadını Seren Serengil bir şekilde, Ebru Gündeş’in tarafına geçip onun adına intikam alma arzusuna tutuluyor. Yanına Bircan Bali ile Arto’yu da alıp başlıyor Beyaz tv’de “Hadise ile Zarrab” diye yatıp “Hadise ile Zarrab” diye kalkmaya. Zaten Arto’nun bundan ödü kopuyor belli, o da bu ne derse emme basma tulumba gibi başını sallıyor.

Zarrab Instagram’da

Neyse, bunlar ekrandan böyle eser gürlerlerken birdenbire Instagram’da Reza Zarrab adına bir hesap açılıyor ve Zarrab olduğunu iddia eden kişi başlıyor Seren Serengil’e sallamaya… Aman, kadının gençken verdiği çırıl resimleri bulmalar, Seren Nenemgil diye isimler takmalar, yok sen gençken trende nekçler ettiydin demeler, geçmişini didik didik etmeler, neler neler, maydanozlu köfteler. Nihayet bugün itibarı ise Zarrab olduğunu iddia eden kişi elinde Seren Serengil’e ait ses ve görüntü kayıtları olduğunu ve onları yayınlayacağını söylüyor. Eğer hesap gerçekse magazin dünyasını önümüzdeki günlerde büyük skandallar bekliyor demektir.

Ne diyor Reza? Hadise olayı tamamen uydurma, bana kafayı takıp gece gündüz hakkımda konuşanlardan bunun hesabını soracağım diyor. Hadise de olayı reddediyor. Ebru Gündeş zaten hiç konuşmuyor.

Reza magazinin Sedat Peker’liğine soyununca bir anda onun da fanları oluşuyor tabii. Adamın biri diyor ki; “Halk kahramanına dönüşmekte olduğunuzun umarım farkındasınızdır.Biz şu anda size güvenmiş durumdayız. Tüm Türkiye oturmuş sizden gelecek adımı bekliyor. Rezil olsunlar istiyoruz. “ Ayol Seren Serengil’le Arto sana programlarını zorla mı seyrettiriyor ? Kafana silah mı dayıyorlar? Elinde kumandan yok mu? Seren’le Arto’yu görmemek için Reza’ya mı ihtiyacın var? Zarrab, Seren’in çıplak fotoğraflarını yayınladı diye niye niye halk kahramanı oluyor?

Çok enteresan milletiz vesselam. Elimizde tuzluk nereye koşacağımızı şaşırıyoruz. Kimi ne için kahraman ilan edeceğimiz hiç belli olmuyor. Bakalım bu tuhaf magazin savaşında neler olacak. Daha neler göreceğiz? İlgiyle bekliyorum.

Deniz YURDAKUL