Sivas ve Çorum’da Sel Felaketi: Zarar Büyük

Sivas ve Çorum’da etkili olan dolu ve sağanak yağış sele dönüştü. İki şehirde ilk belirlemelere göre selin verdiği zarar büyük.

Sivas ve Çorum’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve dolu, iki şehirde de sel felaketine neden oldu. Sivas’ın Gemerek ilçesinde eğitime 2 gün ara verilirken, Çorum’da ise hem sel hem de hortum oluştu.

Sivas’ın Gemerek ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Eşikli köyünde sel baskınlarına yol açtı. Bazı evleri su basarken, köyün içme suyu şebekesi ve elektrik hatları zarar gördü. Ayrıca sel suları tarım arazilerini de etkiledi. Selin ardından İlçe Kaymakamı İlhan Kayatürk ve Gemerek Belediye Başkanı Remzi Kılıçdağı köye gelerek incelemelerde bulundu. Belediye ve karayolları ekipleri sel sularından etkilenen köyde temizlik çalışması başlattı.

Çorum’da ise sağanağın ardından Üçtutlar Mahallesi’nden geçen Ahçılar deresi taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Belediye ekipleri tıkanan dere yatağına iş makineleri ile müdahale etti. Taşkında bazı binaların bahçelerini su bastı. Bu arada oluşan hortum kısa süreli paniğe neden oldu. Hortum nedeniyle evlerin çatıları uçarken, elektrik direkleri ve ağaçlar yerinden söküldü. Osmancık ilçesinde ise çok sayıda ev ve bahçe sel suları altında kaldı.

Sivas Valiliği yaptığı açıklamada, çocukların hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için Gemerek ilçesinde eğitime 2 gün ara verildiğini duyurdu. Çorum Valiliği ise sel felaketinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Sivas ve Çorum’da yaşanan sel felaketinin ardından yetkililer vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise iki şehir için yeni bir uyarı yayınladı. Buna göre Sivas’ta yarın da sağanak yağış beklenirken, Çorum’da ise hava sıcaklıklarının düşeceği belirtildi .