Rusya, Ukrayna ve Fransa

1 Ocak’tan buyana Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron Avrupa Birliği Konseyi Başkanı. 1 Ocak 2022  Yılbaşı kutlamalarına Zafer Takı’ında ( Arc de Triomphe) Fransa’nın 3 Renkli bayrağı yerine Avrupa Birliği’nin Bayrağı dalgalandırıldı… E.Macron da  Seçim Propagandasına “Avrupa Lideri” olarak girmeyi hesaplıyordu.

Sermaye sınıfı için çalışmak, milyarderlerin karına kar katmak dışında  bir programı olmadığı için seçmenin karşısına “Avrupa’nın koruyucusu Fransa ve   Avrupa lideri “olarak çıkmayı hesap etti. Son Ukrayna krizinde J.Biden-Putin -Zelensky arasında dans etmesinin nedeni de bu idi.

Rusya-Ukrayna savaşını engelleyerek “Avrupa’yı kurtaran lider” pozisyonunda seçimlere gitmek.

Olmadı.

Putin Macron’u tahterevalliye oturttu. Macron da kös-kös arkasına bakarak ülkesine döndü.

 Diplomattık fiyasko! 

Bu Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasını da geciktirdi.

Bugün Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline göz yummayacağını “Büyük Fransa’nın, Avrupa’nın koruyucusu Fransa’nın tarihten gelen özellikleri ile Rusya’ya  en sert- kalıcı ve onurlu olarak gereken cevabı vereceğini! “ açıkladı.

(Zafer Takında dalgalanan Avrupa bayrağı.. Napolyon Ne düşündü. “Zafer Takını Avrupa Fransa olsun diye yaptım” ! tersi değil!)

Fransa Avrupa’nın Jandarmalığına hazırlanmakta. Bir süredir de Avrupa’nın kendi “Savunma Gücü ve Sistemi” oluşturması gerektiğini yüksek sesle ifade etmekte..Askerii-Şavaş malzemesi üretiminde  de Avrupa’nın en güçlü ülkelerinin başında gelmekte. Rafal Savaş uçaklar Sarkozy’nin satışı ve üretiminin devamı için Libya savaşından sonra* Teknik ve savaş kabiliyeti açısından ABD F35’lerle yarışmakta. Ayrıca Ordusu Libya, Mali  işgallerinde kara harekatı gücünü denemiş durumda.

Bütün bu hazırlıklar, bir taraftan silah satışları ile  Silah Milyarderlerinin karlarını artırırken diğer taraftan Hava, Kara ,Deniz savaş araçları  üretimine  de hız verdi.

Her ne kadar son yılların en büyük ticari kaybına neden olan 65 milyar dolarlık “ Deniz Altı Savaş Gemisi” pazarı  ABD’ tarafından çalınsa da… Silah üretimi hızla devam ediyor. 

Bu mallar satılacak! 

Bu, silah üreten bütün milyarderler için gerekli geçerli tek kural.

Savaşa BİR GÜN ara veremezler. Ortadoğu’da “biteli” daha dün! Bugün Avrupa’nın göbeğinde tekrar başlattılar.

Sermaye sınıfı ülkeleri artık kendi şirketleri gibi yönetiyorlar. O ülkeler, Şirketlerin kar-zarar  etme durumuna göre “Uluslar arası pozisyon” alıyorlar. Diploması.!

Nasıl ki Biden Rusya’ya karşı “Korkak-Savaş Çığlıkları” atarken  ne Amerika Birleşik Devletleri Halkının çıkarları, ne de Ukrayna’nın “Onurlu Ulusal Haklarının” savunusu için değilse, Macron’un çırpınışları da Avrupa halklarının Fransa halkının özgürlük bağımsızlık ve huzuru için değil. 

Erdogan Ukrayna’yı  savunurken sattığı satacağı silahlardan, aldığı alacağı buğdaydan başka bir şey düşünmüyorsa, Biden -Macron-O.Scholz  – B.Johnson da  satacakları silah ,alacakları ucuz maldan başka bir şey düşünmüyor. Milyarderleri ilgilendiren tek şey “bu işten ne kazanacakları”. Tek düşündükleri bu!

Bu nedenle Macron’un burnu havada “Avrupa Lideri”  konuşmalar, kendi karını nasıl artıracağı ve güvence altına alacağını çok iyi bilen ve bunun için de “Dünyayı yakmayı” göze alan Milyarder  V. Putin ile  “Söz Düellosundan” daha ileri gitmez. Ancak diğer yandan FİLİ hazırlıklardan da geri durulmuyor.

Fransa bir süredir Romanya’ya asker gönderiyor.** Özellikle tank uzmanı askerler. 

 ABD de NATO ve ikili  anlaşmalar çerçevesinde Rusya’nın etrafını askeri üs ve silahlarla çevreliyordu.

Avrupa’da NATO askerleri dışında 50 000’e yakın ABD asker Rusya’yı çevrelemiş durumda. Rusya’nın etrafındaki ülkeleri de ya NATO ya katarak ya da ikili anlaşmalar ile  üsler kurarak silahlandırmakta.

 Putin’in buna sessiz kalmayacağı, kendi hakimiyeti altındaki kar alanlarının tehdit altında tutulmasına daha fazla göz yummayacağı biliniyordu. Üstelik Putin bunu defalarca açıkladı.

 Ancak bu şekilde bir işgale gireceği, Belarus’dan Kiev’e yöneleceği kimsenin tahmin edeceği bir şey değildi.

Neden böyle bir saldırı ve işgal yöntemi  seçti V. Putin ?

Ona da bizim Anadolu masallarından bir örnekle yetineceğim.(Savaş tehdidi altındaki tüm  halklardan özür dileyerek.)

“Bir dev adam varı… İnsan eti yerdi… Bir gün dev adam  bacısının evine misafir  geldi.. Bir ara  “Bacım burada insan eti kokuyor” dedi. Bacısı “yok kardeşim, sana öyle geliyor, sen çal dişinin dibini. “dedi. Dev adam çaldı dişinin dibini ,çıkan bir koyun budunu yaladı -yuttu.. Yetmedi. Homurdanarak “Bacım senin ahırındaki şu atının kaç ayağı vardı?” diye sordu

Kardeşi daha ağzını açmadan “Dört deme! birini yerim ha! “ dedi.

Kardeşi de “Yok kardeşim benim atımın üç ayağı var…”  dedi. Metel böyle devam eder…

Putin  “Tüm Ukrayna’yı yerim Ha!” İle başladı.. ABD -Avrupa’nın da “Donetsk ve Louhansk  Ukrayna değil ki zaten.. “ tavrı ile sürebilinmez. Tüm bu bilinmezlik içerisinde…


*Aynı dönemde Fransa  Milli Savunma Bakanliği « Eger 1 yıl içerisinde Rafai Savaş uçaklarının  satişı gercekleşmez ise üretimini tamamen durduracağını « açıklamıştı.Bu Libya şavaşını ateşledi.Libya savaşından sonra  ilk Müşterisi  2015 Şubatında Mısır ile başlayan  Katar ve Hindistan ile devam eden  satışlar  son zamalarda Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile sürmekte. 1  Rafal  90 milyon  dolar civarında..

**Bir süredir özellikle tank uzmanlarından oluşan  600  asker Romanya da bulunuyor.. LCI Haber.