RTÜK seçim sonrası harekete geçti: 6 bağımsız kanala inceleme başlatıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, seçim sürecinde yapılan yayınlara ilişkin Halk TV, TELE1, KRT, TV 5, FLASH Haber, SZC TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bu kanalların seçim sonuçlarını yasak kalkmadan verdiği ve muhalefet partilerine ayrıcalık tanıdığı iddia ediliyor. RTÜK yasasına göre bu kanallara idari para cezası veya yayın durdurma cezası verilebilir.

RTÃœK BaÅŸkanı Ebubekir Åžahin, yaptığı açıklamada, “Seçim sürecinde yayın ilkelerine aykırı davranan kanalları tespit ettik ve gerekli iÅŸlemleri baÅŸlattık. RTÃœK olarak seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasına katkı saÄŸlamak istiyoruz. Yayın kuruluÅŸlarının da bu sorumluluÄŸu taşıması gerekiyor.” dedi.

RTÃœK’ün inceleme baÅŸlattığı kanallar ise karara tepki gösterdi. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni AyÅŸenur Arslan, “RTÃœK’ün bu kararı siyasi bir baskıdır. Biz seçim sonuçlarını yasalara uygun bir ÅŸekilde verdik ve hiçbir partiye ayrıcalık tanımadık. Bu kararın arkasında AKP’nin seçim yenilgisini kabullenememesi yatıyor.” diye konuÅŸtu.

RTÃœK’ün inceleme sürecinin ne kadar süreceÄŸi ve hangi kanallara ne tür cezalar verileceÄŸi henüz belli deÄŸil.