Online Eğitim dönemi başla

Hevjin Özdemir*

Salgın bir hastalık yüzünden okullar kapandı. Arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı göremez olduk. Evde canımız sıkıldı, farklı farklı etkinlikler, oyunlar oynadık ama olmadı. 

Yüzyıllardır insanoğlu salgın hastalıklarla karşı karşıya kalmış bu hastalıklardan birçok insan zarar görmüş, birçok insan ölmüş ama her defasında kendini toparlamış ve hastalıkların üstesinden gelebilmiştir.

Yaşanan bu dönemin her birimiz üzerinde benzer ve farklı birçok etkisi olmuştur. Özellikle öğrenciler üzerindeki etkisine farklı açılardan bakacak olursak şöyle söyleyebiliriz. 

İlk olarak eğitim hayatımız değişmiş Online Eğitim dönemi başlamıştır. Bizler için yeni olan bu Online eğitim öğretmenlerimizin yoğun çabaları sonucu kolaylaşmış olsa da arkadaşlarımızı görememek, öğretmenlerimizle yüz yüze ders yapamamak en son tercih edeceğim eğitim şeklidir. 

Tüm bunları düşündüğümüzde ve başta yazdığım gibi insanoğlunun üstesinden gelemeyeceği çok az şey vardır. Bu hastalığı yeneceğimiz ve okulumuza kavuşacağımız günler yakındır.

Hevjin Özdemir; 2009 doğumlu 6. Sınıf öğrencisidir. 5. Sınıfın ikinci döneminden beri okula gidemiyor. Daha önce gündüz zamanının büyük bir çoğunluğunu dışarıda geçiren Hevjin aylardır eve kapanmış. Evde canı sıkılsa da bu duruma katlanmak zorundadır. Onunla telefonda konuşurken, pandeminin onun üzerinde yaratmış olduğu etkiyi ifade eden bir kompozisyon yazdığını söyledi. Kompozisyonu bitirdiğinde köşemde yayınlayacağımı söylediğimde çok heyecanlandı. Çocukların pandemi döneminde neler hissettiğinin bilinmesini istedim. Biran önce normale dönmek ve normallerimizi yaşamak dileğiyle sağlıklı günler diliyorum.

Arslan ÖZDEMİR