CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Çiğli ilçesinde katıldığı bir kent lokantası açılışında, hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Özel, özellikle iktidara yakın iş insanlarının ve büyük firmaların vergi muafiyetlerini gündeme getirerek, bu durumun vatandaşlar üzerindeki ekonomik yükü ağırlaştırdığını vurguladı.
Özel, Türkiye’de yüksek kazanç elde eden şirketlerin çoğunun vergi ödemediğini ifade etti. “40 haramiler” olarak adlandırdığı bu şirketlerin 37’sinin vergi ödemediğini belirten Özel, kamu-özel iş birliği projeleri ile yapılan yatırımların maliyetinin vatandaşlar tarafından karşılandığını açıkladı. Özellikle tünel ve otobanlardan şehir hastanelerine kadar olan örnekleri ile bu durumun zihinlerdeki yansımasını aktardı.
Hükümetin 2024 bütçesine koyduğu 701 milyar TL’lik vergi muafiyetinin halkın ihtiyaçlarından çok, büyük şirketleri zenginleştirmek amacıyla ayrıldığını savunan Özel, asgari ücretlinin, çiftçinin ve esnafın desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. “Bu düzeni değiştireceğiz, vergi adaletini sağlamak için mücadele edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı. Açılışta bulunan kalabalıktan alkışlarla destek bulan Özel, hükümetin vergi politikalarını eleştiren vatandaşların taleplerini de dile getirdi.