Gezi’de Yeniden Yargılama Kararını DeÄŸerlendirecek Heyet DeÄŸiÅŸti

Gezi Davası’nda yeniden yargılama talebini deÄŸerlendirecek Ä°stanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti deÄŸiÅŸtirildi.

Gezi Parkı davasında ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası verilen iÅŸ insanı Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in yeniden yargılama talebiyle üçüncü kez baÅŸvurusunun ardından, bugün mahkeme heyeti deÄŸiÅŸtirildi. Gazeteci Ä°smail Saymaz’ın aktardığına göre, Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in baÅŸvurusu üzerine yeniden yargılama talebini deÄŸerlendirecek, Ä°stanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti deÄŸiÅŸtirildi. Gezi Parkı Davası’nda karar verecek baÅŸkan ve üye çekilerek, yeni bir heyet oluÅŸturuldu.

Ä°TÄ°RAZLAR REDDEDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Kavala’nın avukatı Zengin, Ä°stanbul 13 ve 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne ‘maÄŸdur ortadan kalktığı’ gerekçesiyle üçüncü kez itirazda bulunmuÅŸtu. Zengin ilk olarak, 1 Nisan’da Ä°stanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne baÅŸvurarak, yeniden yargılama istedi. Mahkeme ‘ÅŸartlar oluÅŸmadığı’ gerekçesiyle itirazı reddetti. Zengin’in 18 Nisan’da yaptığı ikinci baÅŸvuru da reddedilmiÅŸti.

Heyet deÄŸiÅŸikliÄŸinin iktidara yakın gazetecilerden Abdulkadir Selvi’nin Batı dünyasından gelen baskılara dikkati çekerek, Gezi Davası’nda yeniden yargılama için formülleri önermesinden kısa bir süre sonra gelmesi dikkat çekti. Selvi’nin tavrı, iktidar ortağı MHP’nin sert direniÅŸi ve hakaretleriyle karşılaÅŸmıştı. (MA)