Hindistan’da liman işçileri Ä°srail gemilerine yükleme yapmayacak

Hindistan’ın su taşımacılığı sektöründe çalışan işçiler, Ä°srail’e silah taşıyan gemilere yükleme ve boÅŸaltma yapmayacaklarını duyurdu. Ãœlkenin 11 büyük limanında 3 bin 500 işçiyi temsil eden sendika, Filistin’deki savaÅŸta kullanılabilecek silahları taşıyan gemilere karşı bir eylem kararı aldı.

India Today’in bildirdiÄŸine göre, Hindistan Su Taşımacılığı İşçileri Sendikası (WTWFI) tarafından yapılan açıklamada, “Ä°srail’in Gazze’deki saldırıları sonrasında yaÅŸanan insanlık dramına duyarlılık göstermek istiyoruz. Bu nedenle, Ä°srail’e veya baÅŸka bir ülkeye silah taşıyan gemilere yüklemeyi ve boÅŸaltmayı reddediyoruz” denildi.

Açıklamada, işçi sendikalarının, savaşın ve masum insanların ölümünün her zaman karşısında olduğu vurgulanarak, son saldırılarda binlerce Filistinlinin acı çektiği ve birçok masum insanın hayatını kaybettiği belirtildi. Sendika üyeleri, silah taşıyan kargolarla ilgilenmeme kararı alırken, aynı zamanda acil bir ateşkes çağrısında bulunuldu ve barışı destekleyenlerle dayanışma içinde oldukları ifade edildi.

Bu kararın, özellikle Ä°srail’in Filistin’e yönelik son saldırılarının ardından alındığı ve dünya genelinde barışseverleri ve özgür Filistin yanlılarını desteklemek amacıyla yapıldığı belirtildi.