AKP’li belediyelerde son gün vurgunu: Milyonluk ihaleler

AKP’ye baÄŸlı belediyelerin, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen öncesinde ve sonrasında, hızla ihale dağıtarak kamu kaynaklarını kötüye kullandığına dair çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıktı.

Yeni seçilen belediye yönetimlerinin göreve başlamadan önce, özellikle son günlerde büyük miktarda parayı adrese teslim olarak dağıttığı görülüyor. Bu ihaleler, genellikle pazarlık usulü ile yapılmış ve sözleşmeler 26-28 Mart ile 1-4 Nisan tarihleri arasında imzalanmış.

ÖrneÄŸin, Ãœrgüp Belediyesi, 1 Nisan’da AKP’den CHP’ye geçtikten sonra 1.5 milyon liralık bir hukuki danışmanlık ihalesi düzenledi ve bu ihaleyi AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Ãœyesi Cemal Donat’a verdi. Aynı ÅŸekilde, MuÅŸ Belediyesi kayyum yönetimi, seçimden sadece 5 gün önce 10 milyon liralık bir ihale düzenledi ve bu ihaleyi Ari Teknik Ä°nÅŸaat Limited Åžirketi’ne verdi.

Seçim sonrasında, AKP’den CHP’ye geçen belediyelerin de benzer uygulamaları görülüyor. ÖrneÄŸin, GaziosmanpaÅŸa Belediyesi, seçimlerden hemen sonra 9 aylık iÅŸ yeri hekimliÄŸi ve iÅŸ saÄŸlığı hizmeti ihalesini gerçekleÅŸtirdi ve bu ihaleyi Özhan OSGB Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Åžirketi’ne verdi.

Tüm bu olaylar, belediyelerin seçim sonrası dönemde hızla kamu kaynaklarını dağıtarak, adeta son gün vurgunu yaptığını gösteriyor. Bu durum, kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığını ve belediye ihalelerinin nasıl yapıldığını sorgulamayı gerektiriyor.

NHY/ Evrensel