Tolga Ersoy’un Edebi Dünyasına Yolculuk: “Hayal Kırıklığı ve Ödül”

Tolga Ersoy, eserleriyle okurlarına sıradanlığın ötesinde bir bakış açısı sunuyor. Ersoy, “Hayal Kırıklığı ve Ödül” adlı son kitabıyla yine dikkatleri üzerine çekiyor. Sınırsız Yayınevi’nden çıkan son kitabıyla okuyucuyla buluÅŸan bu eser, yazarın kaleminden dökülen en yeni hikayeleri barındırıyor.

“Hayal Kırıklığı ve Ödül”, adından da anlaşılacağı üzere, hayatın iniÅŸ ve çıkışlarını, baÅŸarı ve baÅŸarısızlıkları, umutları ve hüsranları ele alıyor. Ersoy, bu kitabında insan ruhunun derinliklerine iniyor ve okurlarını, karakterlerin iç dünyalarındaki karmaşık duygularla yüzleÅŸtiriyor. Kitap, bireyin toplum içindeki yerini, kiÅŸisel çatışmalarını ve içsel yolculuklarını mercek altına alıyor.

Yazarın akıcı ve imgelerle dolu dili, “Hayal Kırıklığı ve Ödül”de de kendini gösteriyor. Her bir öykü, okuru farklı bir hayal kırıklığı ve ödülün içine çekiyor. Tolga Ersoy, bu eseriyle okurlarına, hayatın zorlukları karşısında direnç göstermenin ve umudu kaybetmemenin önemini hatırlatıyor.

Kitaptan kısa bir pasajla sözü Ersoy’a bırakalım:

“Lav gibi yükseliyor içimde yaklaÅŸan sonumun kor hazzı. AkÅŸamın getirdiÄŸi sadece neÅŸedir bana; kaçınılmaz karanlığın sahtekâr hüzünlenmelerine prim vermem. Herkes yetiÅŸememenin telaşında daha da hızlanırken geride kalan bana, dinginliÄŸin sadeliÄŸinde çoktan ötekileÅŸmekle birlikte anımsadıkça geçmiÅŸ sızılarını anımsadığım yaÅŸanmışlıklardır. YaÅŸamın artıklarıdır geride kalan bazen kav, çoÄŸu zaman çöptür yeri çöplük olan; kokuÅŸmalarını duysak da en başından itibaren gittikçe uzaklaÅŸan.

Nedir böylesine akıp giderken zaman yitirilmesi kaçınılmaz olan, adına baÅŸarı denilen saplantının nedeni? Zavallı insanlar doÄŸmuÅŸ olmanın kefaretini ödüyorlar. Gece yaklaşırken kimseye ama hiç kimseye hiçbir ÅŸeye borçlu olmamanın yoksunlukla ödüllendirilen onurunu taşıyorum. Işık veda ederken yaÅŸama ondan kalan boÅŸluÄŸu ıssızlık dolduruyor; güneÅŸin ufuktan süzülüşü kadar hızlı… Ä°ÅŸte orada bekleyen beni… Yazgı; özlemle beklenen…

Rüya gibi geçti ömrüm; gördüğüm rüya yaÅŸam, içinde ne bir kehanet var ne de geçip giden güne dair ayrıntıların baÅŸka bir bedende kendisini gösteren kuklaları. Gittikçe belirsizleÅŸen gölgelerle birlikte solup gidiyor rüya bile ve son orada beklerken beni onun benden beklediÄŸi ise cesur bir adım atabilmem.”

Liste Fiyatı: 250,00
Yayın Tarihi: 28.03.2024
ISBN: 9786258016581
Yayınevi Sınırsız Yayınları
Sayfa Sayısı: 140
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm