Tolga Ersoy’un Edebi Dünyasına Yolculuk: “Hayal Kırıklığı ve Ödül”

Tolga Ersoy, eserleriyle okurlarına sıradanlığın ötesinde bir bakış açısı sunuyor. Ersoy, “Hayal Kırıklığı ve Ödül” adlı son kitabıyla yine dikkatleri üzerine çekiyor. Sınırsız Yayınevi’nden çıkan son kitabıyla okuyucuyla buluşan bu eser, yazarın kaleminden dökülen en yeni hikayeleri barındırıyor.

“Hayal Kırıklığı ve Ödül”, adından da anlaşılacağı üzere, hayatın iniş ve çıkışlarını, başarı ve başarısızlıkları, umutları ve hüsranları ele alıyor. Ersoy, bu kitabında insan ruhunun derinliklerine iniyor ve okurlarını, karakterlerin iç dünyalarındaki karmaşık duygularla yüzleştiriyor. Kitap, bireyin toplum içindeki yerini, kişisel çatışmalarını ve içsel yolculuklarını mercek altına alıyor.

Yazarın akıcı ve imgelerle dolu dili, “Hayal Kırıklığı ve Ödül”de de kendini gösteriyor. Her bir öykü, okuru farklı bir hayal kırıklığı ve ödülün içine çekiyor. Tolga Ersoy, bu eseriyle okurlarına, hayatın zorlukları karşısında direnç göstermenin ve umudu kaybetmemenin önemini hatırlatıyor.

Kitaptan kısa bir pasajla sözü Ersoy’a bırakalım:

“Lav gibi yükseliyor içimde yaklaşan sonumun kor hazzı. Akşamın getirdiği sadece neşedir bana; kaçınılmaz karanlığın sahtekâr hüzünlenmelerine prim vermem. Herkes yetişememenin telaşında daha da hızlanırken geride kalan bana, dinginliğin sadeliğinde çoktan ötekileşmekle birlikte anımsadıkça geçmiş sızılarını anımsadığım yaşanmışlıklardır. Yaşamın artıklarıdır geride kalan bazen kav, çoğu zaman çöptür yeri çöplük olan; kokuşmalarını duysak da en başından itibaren gittikçe uzaklaşan.

Nedir böylesine akıp giderken zaman yitirilmesi kaçınılmaz olan, adına başarı denilen saplantının nedeni? Zavallı insanlar doğmuş olmanın kefaretini ödüyorlar. Gece yaklaşırken kimseye ama hiç kimseye hiçbir şeye borçlu olmamanın yoksunlukla ödüllendirilen onurunu taşıyorum. Işık veda ederken yaşama ondan kalan boşluğu ıssızlık dolduruyor; güneşin ufuktan süzülüşü kadar hızlı… İşte orada bekleyen beni… Yazgı; özlemle beklenen…

Rüya gibi geçti ömrüm; gördüğüm rüya yaşam, içinde ne bir kehanet var ne de geçip giden güne dair ayrıntıların başka bir bedende kendisini gösteren kuklaları. Gittikçe belirsizleşen gölgelerle birlikte solup gidiyor rüya bile ve son orada beklerken beni onun benden beklediği ise cesur bir adım atabilmem.”

Liste Fiyatı: 250,00
Yayın Tarihi: 28.03.2024
ISBN: 9786258016581
Yayınevi Sınırsız Yayınları
Sayfa Sayısı: 140
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm