27. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu.

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller, Metin Göktepe’nin doÄŸum günü olan 10 Nisan 2024’te gerçekleÅŸtirilecek törenle takdim edilecek.

Yazılı Haber kategorisinde bu yıl jüri, iki ödül vermeye karar verdi. BirGün gazetesinden Havva Gümüşkaya, “İşçiyi Bile Bile Zehirlediler” baÅŸlıklı haberiyle ödüle layık görüldü. Haberde, Tokat’taki Kılıç Ayakkabı Fabrikası’nda solvent etkilenmesine baÄŸlı olarak işçilere teÅŸhis konulduÄŸu ve bu durumun işçiler üzerindeki etkileri anlatılıyor. DiÄŸer ödülü ise Bianet’ten Hikmet Adal kazandı. Adal’ın “600’den Fazla KiÅŸinin Dosyasında Tanık Olan Bir Ä°sim: Ãœmit Akbıyık” baÅŸlıklı haberi, Ãœmit Akbıyık’ın tanık olarak yer aldığı dosyalar ve bu tanıklıkların sonuçları üzerine odaklanıyor.

Jüri, Yazılı Haber dalında Agos gazetesinden Pakrat Estukyan ve Berge Arabian’ın 2023’te Ermenistan’dan yaptıkları diziye de Jüri Özel Ödülü verdi. Dizi, Azerbaycan saldırısının ardından Ermenistan’a sığınmak zorunda kalan KarabaÄŸlı Ermeni sığınmacılarla yapılan röportajları içeriyor.

Görüntülü Haber kategorisinde ise Evrensel’den Murat Uysal’ın “Hikayemiz Ãœzerimizdeki Önlüklerimiz, Özak Tekstil İşçilerinin DireniÅŸ Öyküsü” baÅŸlıklı haberi Görüntülü Haber Ödülü’ne layık görüldü. DiÄŸer bir Jüri Özel Ödülü ise Gazete Duvar’dan Ferhat YaÅŸar ve Burak Karaman’ın “Cumartesi Anneleri: Siz Bu Videoyu Ä°zlerken Biz Gözaltında Olacağız” baÅŸlıklı video haberine verildi.

FotoÄŸraf Ödülü’nü ise Kazım Kızıl’ın, 16 Åžubat 2024 tarihinde SamandaÄŸ’da çektiÄŸi fotoÄŸraf kazandı. FotoÄŸrafta, SamandaÄŸ’daki depremlerin ardından çocukların moloz alanında futbol oynadığı görülüyor.

Yerel Gazetecilik Ödülü’nü ise Sinan Aygül, Bitlis News’te yayımladığı Tatvan Belediyesi’ndeki yolsuzlukları ortaya çıkaran haberlerle kazandı. Aygül’ün haberi, Tatvan Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarını gündeme getirdikten sonra belediye baÅŸkanının saldırısına uÄŸramıştı.

Jüri, ayrıca Metin Cihan’a Ä°srail Gazze’yi bombalarken CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın oÄŸlu Burak ErdoÄŸan’ın gemisinin Ä°srail’den sevkiyat yaptığını ortaya çıkaran haberi için Jüri Özel Ödülü verirken, Kadın İşçi haber sitesine de ödül verdi.

Ödülleri belirleyen jüri, Banu Güven, Filiz Gazi, Hakkı Özdal, Nazım Alpman, Pınar Öğünç, Sorel Dağıstanlı, Tuluhan TekelioÄŸlu ve Yetvart Danzikyan’dan oluÅŸuyor. Kazananlara ödülleri, Metin Göktepe’nin doÄŸum günü olan 10 Nisan 2024’te düzenlenecek törenle verilecek.

NHY/ Evrensel