TÄ°P, Hatay’da Gökhan Zan’ı adaylıktan çekti

Türkiye İşçi Partisi (TÄ°P), Hatay’da BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı olan Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiÄŸini duyurdu. TÄ°P tarafından yapılan açıklamada, Hatay Ä°ttifakı’nın ortak adayı olarak önerilen Zan’ın, partinin asla onaylamayacağı iliÅŸkilere girdiÄŸine dair çeÅŸitli iddiaların kendilerine ulaÅŸtığı belirtildi.

Partinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Zan’ın iddiaların bir kumpas olduÄŸunu ve hukuki süreç baÅŸlatacağını partiye ilettiÄŸi ifade edildi. Ancak TÄ°P’in, herhangi bir ÅŸaibe altında kalmayacağı ve kumpas ve ÅŸantaj gibi yöntemleri kabul etmeyeceÄŸi vurgulandı. Bu doÄŸrultuda, Zan’ın adaylığının geri çekildiÄŸi kamuoyuna duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, TÄ°P’in bugüne kadar hiçbir siyasi grup veya partiyle pazarlık yapmadığı, bundan sonra da yapmayacağı ve temiz, dürüst ve ÅŸeffaf bir siyaseti benimsediÄŸi belirtildi. Parti, ilkelerine gölge düşmemesi için azami hassasiyetle hareket edeceÄŸini ifade etti.

TÄ°P, Hatay halkından özür dileyerek, istemeden de olsa parçası oldukları durum için üzgün olduklarını belirtti. Ayrıca, parti, halka karşı iÅŸlenmiÅŸ bir suça bulaÅŸmış hiç kimseyi desteklememeyi ve Hatay’da da deprem suçları ve yıkımda rolü olan iktidar ve ana muhalefet adaylarına karşı mücadele etmeyi ve halkı onlara oy vermeme konusunda uyardı.

Son olarak, TÄ°P’in pazarlıksız, tavizsiz ve düzen siyasetinin kirli iliÅŸkilerinden uzak bir ÅŸekilde mücadele etmeye devam edeceÄŸi vurgulandı.